vrijdag 31 mei 2013

Hitflits: tranen in DBSSW zorgen voor gouden #1-hit

Middels een korte trailer van De Beste Singer-Songwriter van Nederland (DBSSW), waren we al een beetje voorbereid op het optreden van Maaike Ouboter, dat zorgde voor emoties bij Eric Corton, Sanne Hans en Giel Beelen, de presentator. Maar toen afgelopen maandag meer dan 400.000 mensen het gehele optreden zagen, ontploften de sociale media. De 21-jarige Maaike, studente Media & Cultuur, zong daarin het zelfgeschreven ‘Dat ik je mis’, opgedragen aan haar overleden moeder.
Na de uitzending bleek dat Maaike niet alleen bij de drie juryleden een gevoelige snaar had geraakt, ook talloze anderen herkenden zich in het nummer dat gaat over het gemis van iemand. Na twee dagen was het nummer al genoeg gedownload voor de eerste plaats van de voorlopige Single Top 100. De twee dagen daarna is de voorsprong alleen maar groter geworden op de #2, 'Mijn liefde' van Gerard Joling & Jandino, en uiteindelijk uitgekomen op 39%.

goud

Inmiddels is het nummer meer dan 10.000 keer gedownload, genoeg voor een gouden plak. Maaike liet vanuit Venetië, waar ze op vakantie is, weten het bizar te vinden #1 te staan. Niet alleen Nederland valt voor Maaike Ouboter, ook Vlaanderen, waar het nummer ook bovenaan de iTunes-lijst staat.

Naast Maike Botter, zorgde nog een kandidaat voor een traan in het programma. Michael Prins die met zijn nummer ‘Close to you’, vooral Eric Corton bij de keel greep. Prins zijn liedje is sindsdien ook veel gedownload en komt binnen op de zevende plaats.

De eerste serie van DBSSW leverde al hits op voor onder andere Nielsson (Beauty & de brains’, #3) en Douwe Bob (‘Multicoloured angels’, #4), de winnaar vorig jaar.

TOP 3

1 E.W. Maaike Ouboter: Dat ik je mis
2  (6)   Gerard Joling & Jandino: Mijn liefde
3  (3)   Robin Thicke feat. T.I. & Pharrell: Blurred lines. Aanstaande zondag #1 in de Britse hitparade. Tot en met donderdag waren er al meer dan 140.000 stuks van verkocht, een record voor 2013.

‘Birds’ van Anouk zakt na twee weken bovenaan naar de elfde plaats.

Het restant eerste weeks noteringen van deze week is als volgt:
#31 Henk Bernard: Met heel mijn hart
#33 Mr. Polska: Vlammen (totally summer anthem)
#35 Glennis Grace: Ondanks alles, geschreven door Tjeerd Bonhof
#36 de Kraaien: Pechvogel
#48 2 Chanz & Wiz Khalifa: We own it (Fast and furious)
#63 Jesse J: Wild
#70 P&P Project feat. Daniel Meijer: The silence
#74 Joey Ferre: All my love
#80 Robert den Brok: Lekker
#82 Henk Dissel: Dansen
#89 Marco de Hollander: Gooi nog een keer de glazen vol
#90 Lytse Hille: De lach van mijn gezicht
#98 Demira: Bull's eye

ALBUMS

1  (1)   Anouk: Sad singalong songs (tweede week)
2  (3)   Caro Emerald: The shocking Miss Emerald
3  (2)   Daft punk: Random access memories

Slechts één week stonden ze in de Single Top 100: Splendid met ‘Again’, 30 juli 2011 op #80. De reggaband uit Den Haag is tot veel meer in staat en liet dat al horen op vier albums, waarvan alleen de voorlaatste, ‘Connect back to the stars’, een notering kreeg (#35 in 2011). Tot hun eigen verbazing scoort de opvolger, ‘Sun beats down’, veel beter, want het komt binnen op de elfde plaats.

De overige eerste weeks noteringen op een rijtje:
#7 Monique Smit & Tim Douwsma: Grenzeloos
#14 Laura Marling: Once I was an eagle, vierde album van 23-jarige Britse zangeres
#29 Neils Geusebroek: Lines

#50 John Fogerty: Wrote a song for everyone, op het negende studioalbum zingt de voormalig zanger van CCR (eigen) oude en nieuwe liedjes

#52 Alice in chains: The devil put dinosaurs here, tweede album van deze band uit Seattle, na het overlijden van zanger Layne Staley op 9 april 2002. Sinds 2006 is William DuVall, voormalig zanger van Comes with the fall

#61 Crystal fighters: Cave rave, tweede album van Brits/Spaanse band

#64 het Goede doel: … Was alles maar precies zoals het was …, verzamelabum met de favoriete liedjes volgens Henk Westbroek en Henk Temming. Zonder België en ‘Alles kan een mens gelukkig maken’, hun #1-hit met René Froger. Gelukkig wel met 'Alles geprobeerd'.

#67 Paul McCartney & Wings: Wings over America, geremastered driedubbel album (#10 in 1977) met extra studio nummers

#77 Original Soundtrack: Fast & furious 6, niet de filmmuziek van de Spaanse componist Lucas Vidal, maar twaalf voornamelijk elektronische en hiphop track staan er op deze soundtrack. ‘We own it (Fast & furious)’ door 2 Chainz feat. Wiz Khalifa, het themanummer komt binnen op #48.

#99 Cocorosie: Tales of a grasswidow, vijfde album van de twee Amerikaanse zussen Bianca (Coco) en Sierra (Rosie) Casady.

Voor meer achtergronden bij de albumnoteringen verwijzen we je naar de nieuwssite van 3FM. De volledige hitlijsten staan op Dutch Charts. Na het zonnige weekend zijn we er weer met een nieuwe Megaman. Geniet er van!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten