zondag 26 mei 2013

the Janoskians zetten zich in tegen pesten

the Janoskians: Best friends (83)

De naam van de tour door Europa, Nieuw Zeeland, Canada, de Verenigde Staten van Amerika en Australië kreeg de naam ‘Not a boy band’. Daarmee geven the Janoskians direct aan wat ze niet zijn. Maar wat zijn ze dan wel, die vijf jongens uit Melbourne, Australië en van welke muziek houden ze?

Luke Anthony Mark Brooks (3 mei 1995) houdt van  r&b, James Anthony Yammouni (27 februari 1996) van OneDirection, Jai Brooks (3 mei 1995) van r&b, Bruno Mars, Justin Bieber en Michael Jackson, Daniel Sahyoune (31 oktober 1994) van nieuwe muziek en Beau Peter Brooks (31 juli 1993) vind alle muziek leuk. Zijn favoriet is ‘The cave’ van Mumford & sons. Weinig muziek van boybands dus.
The Janoskians, dat staat voor Just Another Name Of Silly Kids In Another Nation, lieten voor het eerst van zich horen in september 2011, toen ze begonnen met het uploaden van komische video’s naar YouTube. Het is maar wat je komisch noemt: simuleren van sexuele handelingen, slapen, schreeuwen, winden laten, eten van rouwe dieren, maar ook gevaarlijke stunts. In ieder geval (en dat was natuurlijk ook de bedoeling), trokken de video’s de aandacht, van onder andere zanger Justin Bieber en presentatrice Ellen DeGeneres. Inmiddels zijn de video’s van ‘de jongens zonder toekomst’, al 65 miljoen keer bekeken.

In 2012 werd alle moeite beloond met een platencontract bij Kamouflage Entertainment van de Britse rapper/producer Jay Sean, want zingen kunnen ze dus ook. In september verscheen de debuutsingle ‘Set the world on fire’. Vervolgens maakten ze 8 afleveringen van hun web-show voor MTV Australië. ‘Best friends’ (want dat zijn ze nog steeds), is hun tweede single. Hun nummers worden geschreven door een collectief aan componisten.

pesten

The Janoskians zetten zich in tegen pesten. Vorig jaar had een één of ander leeghoofd, een anti-campagne tegen de groep opgezet, adressen van de leden gepubliceerd en diverse bedreigingen geuit. Dit soort mensen verschuilt zich altijd achter bedachte namen, maar uiteindelijk kwam men achter de werkelijke identiteit. Daarop werd deze persoon voor het gerecht gesleept, en moest hij zijn acties staken. Kijk, dat je niet van hun capriolen en/of muziek houdt, is je goed recht. Maar om je frustratie dan op zo’n manier te uiten, gaat natuurlijk veel te ver. Get a life!

De jongens zijn natuurlijk niet de enigen die zoiets overkomt. Kijk naar de reacties op ons ‘Koningslied’! We zagen zelfs een recensie van het nummer ‘Best friend’ die luidde: ‘Op een rijtje en dan een salvo erover’, waaruit blijkt dat sommige mensen diep zijn gezonken. Geen enkel argument waarom het nummer hem niet aanstaat. Je wordt er dus niets wijzer op.
Door hun positie hebben The Janoskians veel invloed op hun leeftijdgenoten. En daarom hebben ze zich op 16 maart aangesloten bij de Anti Bullying Australia Foundation, een stichting die het pesten in Australië tegengaat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten