maandag 7 februari 2011

Mirco heeft wat te vertellen

Mirco: Allemaal even kut ... (82)

Bij het uitbrengen van een nummer als ‘Allemaal even kut …’, kun je er bijna vergif op innemen wat de reacties zullen zijn: ‘Een echte kutplaat’ enz. Toch valt het nummer nog wel mee. Muzikaal kabbelt het lekker door en de titel slaat voornamelijk op datgene wat er op tv is, en daar kunnen we de zanger niet helemaal ongelijk ingeven! ‘Allemaal even kut …’ stamt al uit 2009, maar werd nu voorzien van een cartoonachtige clip, gemengd met beelden van het optreden in ‘Nachte-GIEL’ uit september 2009.

Afghanistan

Toch is het jammer dat Mirco door dit nummer bekendheid krijgt, nu het nummer binnenkomt op #83. Waarom, dat zullen we je uitleggen. Mirco is namelijk niet de zoveelste feestzanger die in deze (Carnaval) tijd een graantje mee wil pikken. Mirco staat voor de 43-jarige Amsterdammer Mirco Haarmans, die in 2008 het nummer ‘Zaterdagmiddag voetbal’ schreef. Het nummer ging in eerste instantie over Cor Strik, de eerste Nederlandse militair die op 20 april 2007 sneuvelde in Afghanistan. Inmiddels zijn we vier jaar verder, en helaas ook meerdere gesneuvelde militairen. Daarom staat ‘Zaterdagmiddag voetbal’ nu symbool voor de inzet van alle, veelal, jonge soldaten.

Mirco begon al op zijn twaalfde met het spelen van piano en gitaar. Hij formeerde de band Eindeloos, met wie hij in 1995 een album opnam. Na Eindeloos belandde Marco in de horeca en werd bedrijfsleider van het Blauwe Theehuis in het Vondelpark. Naast een studie management begon hij de platenzaak Forever changes, maar hij had niet de rust om op klanten te wachten, hij wilde zelf aan de slag. En dus ging hij liedjes schrijven, die verder gingen dan het standaard poprepertoire.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten