maandag 7 februari 2011

Diggy Dex werkt aan klassiek project

Diggy Dex ft. Jenny Lane: Dezelfde spijt (91)

Als je het album ‘Lange nachten, korte dagen’ van Diggy Dex in huis hebt, dan ken je het nummer ‘Dezelfde spijt’ ft. Jenny Lane al. Het nummer is inmiddels de vijfde single van het album; de meest succesvolle was ‘Slaap lekker (fantastig toch)’ feat. Eva de Roovere (#2 in 2009).

De samenwerking tussen Diggy Dex en Jenny Lane ontstond nadat Jenny het concert van Diggy had gehoord in Paradiso. Ze vond de track ‘Dezelfde spijt’ direct al keigoed, is gek van hiphop en Franse nummers. In het nummer zingt Jenny het Franse gedeelte: ‘Non, je ne regrette rien’. Dat nummer stamt uit 1956, en werd in 1960 beroemd door de uitvoering van Edith Piaf. Aangezien mixer/producer Skiggy Rapz (= Marcel Tegelaar) met zowel Koen als Jenny werkt, was de link snel gelegd.

Diggy Dex ( = Koen Jansen) is al bezig met een nieuw album. Daarnaast start hij over ander half jaar een project met een klassiek orkest zonder percussie, alleen gefocust op de teksten. Jenny Lane (= Jenny Willemstijn) is weer gevraagd om achtergrondzang te doen bij Anouk en komt in september met haar tweede album, de opvolger van ‘Monsters’.

Het is de tweede keer dat ‘Non, je ne regrette rien’ als cover een notering krijgt. In 1978 bracht Conny Vandenbos een medley uit van Piaf nummers getiteld ‘Hommage aan Edith Piaf’, waarvan ‘Non, je ne regrette rien’ deel van uitmaakte.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten