zondag 7 oktober 2012

The voice of Holland *** the blind auditions (6) ***

Na een weekje afwezigheid, de vijfde blind audition leverde geen enkele hit op, zijn we weer terug met nieuwe talenten uit The voice of Holland. Uit de vier voorgaande edities zijn nog twee hits over:
#5   (-3) Sandra van Nieuwland: More
#60 (51) Floortje Smit: Alone

Net als twee weken geleden, levert ook de vijfde blind audition slechts één nieuwe hit op. Maar volgende week gaan we weer (als vanouds) knallen met zelfs … twee hits! Die staan  tezamen met de andere tien hits uit deze editie op het album ‘The voice of Holland 3 – The blind auditions’, dat sinds afgelopen weekend zowel digitaal als fysiek verkrijgbaar is. Waarom zou je een track los kopen als deze met alle andere nummers op een cd staat? Een geluk dus voor het talent uit de vijfde blind audition, want zijn nummer was al voor het album te koop!

Sam Holden zal the battles ook overleven

Sam Holden: Skinny love (26)

Vorige week deed de 26-jarige Sam Holden mee met het nummer ‘Skinny love’. Al na een paar seconden draaiden de stoelen van Marco, Nick & Simon en Trijntje. Van Velzen drukte als laatste, en maar goed ook, want Holden, die op zijn gevoel afging, koos voor hem.

Hoewel er officieel geen melding van is gemaakt (want alle bezoekers van the battles die al in augustus zijn opgenomen, hebben een geheimhoudingsplicht), maken we uit de sociale media op dat Holden ook the battles heeft overleefd. Met Kathy Heath, uit de eerste blind audition, is hij momenteel druk bezig om het nummer ‘Billie Jean’ in te studeren. En dat zouden ze vast niet doen als ze beide uit The voice lagen, dus kunnen we beide in de live show verwachten,  die in november beginnen.

cover

Skinny love’ is oorspronkelijk een nummer van de Amerikaanse band Bon iver van het  album ‘For Emma, forever ago’ uit 2007. Toen het een jaar later op single uitkwam, scoorde het alleen in de Deense (#32) en Britse hitparade (#88). Beter verging het Birdy met haar versie van ‘Skinny love’, want dat bereikte in veel landen de top 10 en kwam bij ons zelfs tot de eerste plaats.

advocaat

Sam Holden komt uit Wellington, Nieuw Zeeland. Hij studeerde rechten in Auckland en kwam vorig jaar naar Den Haag om stage te lopen bij het Joegoslavië Tribunaal. Na zijn stage is hij in Nederland gebleven, vanwege zijn deelname aan The Voice of Holland. Fliss Arapof, zijn vriendin die ook jurist is, schreef hem in voor de talentenshow. Ze zagen het als een grap en hadden niet verwacht dat hij uit meer dan 10.000 aanmeldingen zou worden uitgekozen.

De versie van ‘Skinny love’ door Sam Holden heeft inmiddels ook zijn thuisland bereikt. Holden op zijn beurt, heeft (voorlopig) zijn baan als advocaat opgegeven, woont in Den Haag, leert Nederlands en is nu fulltime bezig met muziek. Aan zijn hit ‘Skinny love’ verdient hij niets, want dat ligt allemaal bij The voice of Holland. Verdienen gaat hij pas met eigen nummers, waaraan hij dan ook hard werkt.

nog twee hits te gaan

De zevende en laatste blind audition, van afgelopen vrijdag, zal twee hits opleveren: Matthijs Rumping met ‘Young ones’ en Claudia van den Anker met ‘Don’t let go’, waarbij Matthijs een voorsprong heeft op Claudia, maar geen potten zal breken zoals Sandra van Nieuwland met ‘More’ dat op #1 binnenkwam. Volgende week meer daarover.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten