vrijdag 27 juni 2014

Hitflits: derde #1-hit voor overmoeide René Froger

“De batterij is even leeg en ik heb dringend behoefte aan veel rust. Mijn stem is volledig weg, ik ben doodmoe en totaal kapot.” Aldus René Froger (53) afgelopen maandag. Tot 7 augustus zijn alle publieke optredens gecanceld. Vervolgens werd hij alles behalve met rust gelaten.
De gewonnen wedstrijd, maandag tegen Chili, en alle publiciteit zorgt er wel voor dat het aantal downloads van zijn WK-single, ‘Juich voor Nederland!’ sinds dinsdag flink is toegenomen, waardoor het nummer naar de eerste plaats stijgt van de Single Top 100. Het is na ‘Alles kan een mens gelukkig maken’ met het Goede doel (in 1989) en ‘Samen’ (in 2012), zijn derde #1-hit. ‘Samen’ was ook al een voetbalhit, toen voor het EK voetbal.

Zonder deze aankondiging had René weer genoegen moeten nemen met een tweede plaats en had ‘Rio’ van Gerard Joling een tweede week op #1 gestaan. Nu lost René Gerard af en is
‘Juich voor Nederland! na ‘Nederland wordt kampioen!’ van Jan Smit & Johnny de Mol (#1 op 24 mei) ‘Rio’ van Gerard Joling (vorige week) de derde WK-hit die binnen één toerrnooi de eerste plaats haalt.

TOP 5

  1. (2)       René Froger: Juich voor Nederland! (eerste week)
  2. (1)       Gerard Joling: Rio
  3. (3)       Dotan: Home
  4. (4)       Tove lo feat. Hippie Sabotage: Stay high
  5. (5)       Kiesza: Hideaway
Vier jaar geleden was ‘Prayer in C’ slechts een nummer van het album Invincible Friends van Lilly Wood & the Prick. Anno 2014 dreigt het nummer een grote Europese hit te worden, dat het duo dankt aan de Duitse producer Robin Schulz, die er een remix van maakte. #1 in
Denemarken, Oostenrijk en Zwitserland en dat is nog maar het begin. Hoever het nummer bij ons komt is nog afwachten, maar in de tweede week sprint het nummer van 35 naar #9.

De eerste weeks noteringen van deze week zijn:
#27 B-brave: Vanavond is van jou
#28/#36/#37 5 seconds of summer: Amnesia / Everything I didn’t say / Kiss me kiss me
#58 Maintreet: All we wanna do
#74 Joäo Neto & Frederico: Lê lê lê (Braziliaans duo met een nummer uit 2011)
#83 DuoNL: Ritme van de mambo
#88 Jason Mraz: Hello, you beautiful thing
#90 Anders Nilsen: Salsa tequila
#92 Arjon Oostrum: Pure verleiding
#95 John Mayer: Xo
#97 Clean bandit feat. Sharna Bass: Extraordinary
#100 Enrique Iglesias feat. Sean Paul & Descemer Bueno & Gente D’Zona: Bailando

weer Nederlander aan top Britse hitparade

Zoals het nu lijkt kan aanstaande zondag de vlag uit in huize Heldens. Niet zozeer vanwege het WK-voetbal, maar omdat Oliver Heldens dan zijn eerste Britse #1-hit scoort met ‘Gecko’. Volgens een tussenstand van vrijdagmorgen verkoopt het nummer genoeg om ‘Ghost’ van Ella Henderson voor te blijven.
Voor de Britse markt is ‘Gecko’, van origine instrumentaal, opnieuw opgenomen met zangeres Becky Hill. Zij is bekend van The Voice UK 2012, waar zij in de halve finale afviel. Nog geen twee maanden geleden stond een andere Nederlander bovenaan de Britse hitparade: Mr. Probz. Zijn ‘Waves’ was onderhanden genomen door de Duitse producer Robin Schulze en stond twee weken bovenaan de Britse hitparade.

ALBUMS

Zes weken waren Waylon en Ilse DeLange als the Common linnets met het gelijknamige album heer en meesteres in de Album Top 100. Deze week is de concurrentie echter te sterk, en moeten ze de eerste plaats opgeven. Die concurrentie bestond uit twee acts, die het deze week verder uitvochten wie de eerste plaats zou krijgen.
Vanaf het begin af aan was het echter al een gewonnen strijd voor Nick & Simon met hun dubbelalbum Herinneringen: Het Beste Van Nick & Simon, want Ed Sheeran kwam er met zijn tweede album X niet echt aan te pas. En dus kunnen Nick & Simon, die vorige week vrijdag een award kregen voor 1 miljoen verkochte cd’s + DVD’s, weer een #1-notering toevoegen aan de vijf die ze al hadden.

TOP 5

  1. e.w.     Nick & Simon: Herinneringen: Het Beste Van Nick & Simon
  2. e.w.     Ed Sheeran: X , aanstaande zondag zijn tweede Britse #1-notering
  3. (1)       the Common linnets: The Common Linnets
  4. (2)       Coldplay: Ghost Stories
  5. (3)       Django Wagner: Samen …
Ed Sheeran loopt #1 mis

Vorige week lanceerde Ed Sheeran iedere dag een nummer van zijn album X, die allen de Single Top 100 binnenkwamen. Daarvan blijven deze week twee over: ‘Don’t’ (op #91) en ‘Thinking out loud’ (op #99). Met inbegrip van de single ‘Sing’ (op #18*) kende je dus al zes tracks van het album. Dat kan een reden zijn om het album niet meer aan te schaffen. Dus reist bij ons de vraag, was het wel verstandig om zoveel nummers vrij te geven voordat het album te koop was? Als hij het niet had gedaan, was X misschien wel op #1 binnen gekomen. As is verbrande turf, dus we zullen het nooit weten.

De overige eerste weeks noteringen van deze week zijn:
#8 Typhoon: Lobi Da Basi
#14 Paul Oakenfold: Trance Mission
#20 Mastodon: Once More’ Round The Sun
#82 ZZ Top: The Very Baddest Of ZZ Top

Tot zover deze hitflits. Morgen komen op de nieuwspagina van 3FM de achtergronden te staan van de nieuwe albums. Zondagavond, na de wedstrijd tegen Mexico, melden we ons weer met een verse Megaman. Fijne wedstrijd!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten