zondag 22 juni 2014

Eerste hit voor Robin Schulz

#35 Lilly Wood & the Prick and Robin Schulz: Prayer in C (Robin Schluz remix)

Van Watermät is het lang niet zeker dat hij/zij uit Frankrijk komt (zie onder #39). Over de standplaats van Lilly Wood & the Prick kunnen we helder zijn: zij komen zeker uit Frankrijk. Achter dit duo zitten Nili Hadida (zangeres) en Benjamin Cotto (gitaar).

Nili Hadida, geboren in Tel Aviv, Israël in 1986, leefde een tijdje in Groot-Brittannië en Californië alvorens ze zich in Parijs vestigde. Daar volgde ze een muziekopleiding, waarbij ze voornamelijk Franse varieté nummers zong. In 2006 ontmoette ze Benjamin Cotto in een café in Parijs en besloten ze samen nummers te gaan schrijven. In 2010 leidde de samenwerking tot het album Invincible Friends, dat in 2011 een Franse Grammy Award ontving voor beste album. Dat stimuleerde de twee om in 2012 te komen met het album The Flight.

Prayer in C’ is origineel afkomstig van het album Invincible Friends uit 2010. De Duitse dj/producer maakte een remix van het nummer, waarmee allen nu hun eerste hit scoren. Robin Schulz (Osnabrück, Duitsland, 28 april 1987), begon op zijn zeventiende met dj-en. Tien jaar later breekt hij internationaal door met de remix die hij maakte van ‘Waves’ van Mr. Probz, dat in vijf landen de eerste plaats bereikte.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten