zondag 22 juni 2014

Ed Sheeran in de voetsporen van the Common Linnets en Michael Jackson

Op 17 mei, dus nog maar vijf weken geleden, schreven the Common Linnets hitgeschiedenis. In dezelfde week dat het gelijknamige album op #1 binnenkwam, kwamen tegelijk alle andere tracks (12 stuks) ook de Single Top 100 binnen. Diezelfde week deed Michael Jackson het met 7 nieuwe tracks van het album Xscape.

Deze week is het Ed Sheeran die scoort met zes nummers van zijn tweede album X. Sinds vrijdag 13 juni heeft hij, met uitzondering van het weekend, iedere dag een nieuw nummer vrijgegeven. Hier volgen de vijf nieuwe nummers met tussen haakjes de datum dat het nummer beschikbaar kwam:
#33 Don’t (13)
#38 Afre love (16)
#44 Bloodstream (17)
#45 Thinking out loud (18)
#56 The man (19)
‘Sing’, eerste single van het album, staat deze week op #15. Daarnaast staat Ed ook nog genoteerd met ‘I see fire’, op #57.

Na the Common Linnets en Michael Jackson schrijft Ed Sheeran opnieuw hitgeschiedenis. In tegenstelling tot de genoemde twee acts, waarvan het betreffende album ook een notering kreeg in de week dat de albumtracks binnenkwamen, op 17 mei, krijgt X van Ed Sheeran dat nu niet, want het is pas sinds vrijdag uit! We zijn benieuwd hoe hoog het album komende week binnenkomt, nu Ed al vijf nummers heeft vrijgegeven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten