zondag 22 juni 2014

Cazzette verschuilt zich achter … cassettes

#100 Cazzette feat. The High: Sleepless

Cazzette bestaat uit Sebastian Furrer (20) en Alexander Björklund (24), afkomstig uit de plaats Göteborg in Zweden. Rond 2008 maakte Sebastian techno beats en stuurde Alexander die druk was met dj-en, een berichtje via MySpace. Alexander zei hem dat techno verleden tijd was, dat het nu draaide om house, waarna hij hem een paar tips gaf. Sebastiaan ging met zijn tips aan de gang en toen ze elkaar na twee jaar weer spraken, liet hij hem horen veel geleerd te hebben. En daarmee was de basis gelegd voor een verdere samenwerking.

Avicii

Vervolgens kwam Sebastiaan op het idee om contact te zoeken met Ash Pournouri van At Night Management, de man achter het succes van Avicii. Zijn ‘Sweet dreams’ hadden ze in 2011 al van een remix voorzien en die was internationaal goed ontvangen. Ze stuurden Ash  een paar van hun tracks, die het wel zag zitten met de jongens en er voor zorgde dat ze in 2013 mee gingen op Avicii’s Amerikaanse tour. Vorig jaar stond Cazzette op South By Southwest en besloten ze nummers te gaan maken die ze altijd al wilden maken en dat leverde als eerste het nummer ‘Sleepless’ op.

cassettes

Vroeger kon je je nog wel eens verschuilen achter een masker. Groepen als Kiss en Slipknot maakten daar gebruik van tijdens optredens. Nu overal camera’s loeren, wordt dat moeilijker. De leden van Daft punk zijn nog zo’n beetje de enigen die hun ware identiteit weten te verbergen. Daarnaast zijn er acts die een masker gebruiken als onderdeel van de act. Denk maar aan Deadmau5 (muizenkop) en de Kraaien (kraaienmasker). 
Ook Cazzette heeft wat bedacht: cassettes!. Tijdens hun optredens hebben ze levensgrote cassettes op hun hoofd. Dat was een idee van Ash Pournouri, geïnspireerd op Daft punk. Overigens dragen de heren van Cazzette de cassette nooit langer dan 30 minuten op het hoofd, want ze zijn nogal zwaar en bemoeilijken het ademen én het zicht!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten