vrijdag 4 november 2016

Hitflits: vierde #1-album voor Kensington; ‘Closer’ na vijf weken op 2 nu #1

Wat Janet Jackson in 1986 niet lukte, lukt Kensington anno 2016 wel: controle nemen over de Album Top 100. Jackson bracht in 1986 een album uit met de titel Control, maar kwam niet hoger dan de 7e plaats. Het vierde album van de Utrechtse formatie Kensington heet ook Control en knalt moeiteloos binnen op de eerste plaats van de albumlijst.
Al voor de release, vorige week vrijdag, bereikte Control de gouden status, want de handel en de Bol.com’s van deze wereld, hadden er op voorhand meer dan 20.000 van besteld. Die gouden plak kregen de bandleden, zoals verwacht, vorige week vrijdag in RTL Late Night, uit handen van Humberto Tan. Na Rivals uit 2014 (dubbel-platina), dat in de 117e week stijgt naar de 8ste plaats, is Control het tweede #1-album voor Kensington.

De komende week doet Kensington drie concerten in de Ziggo Dome in Amsterdam. En ook volgend jaar staan ze daar drie keer. Twee dagen, 24 en 25 november zijn al bijna uitverkocht, dus dat derde concert komt er ook wel.

Of de concerten van de komende week Control op de eerste plaats kunnen houden, is nog maar de vraag. Vanaf vandaag is The Heavy Entertainment Show, het nieuwe album van Robbie Williams te koop.  Woensdagavond kreeg Robbie in RTL Late Night op voorhand al een gouden plak uit handen van, alweer, Humberto Tan.

Daarnaast komt Frenna maandag met zijn album Geen Oog Dichtgedaan. Als je weet dat de 18 tracks van Jackpot van Lijpe (binnen op de tweede plaats) 5,6 miljoen keer zijn gestreamd, dan weet je wat we kunnen verwachten van de 16 tracks van Frenna volgende week. Dus die #1-notering voor Robbie Williams is nog allerminst zeker!

ALBUM TOP 5

1. EW  Kensington: Control
2. EW  Lijpe: Jackpot (op ruim 76%!)
3. (1)   Leonard Cohen: You Want It Darker
4. EW  Paul de Leeuw: Land Van Mij
5. (6)   Kinderen voor Kinderen: Deel 37 – Voor Altijd Jong! (zaterdagavond is de jaarlijkse liveshow op tv, die tijdens de herfstvakantie is opgenomen. Het zal hen echter dit keer geen eerste plaats opleveren, met nieuwe albums van Robbie Williams en Frenna)

Gaan we snel verder met de overige eerste weeks noteringen van deze week, en dat zijn:
#13 Tino Martin: Hét Concert Van Mijn Dromen – Live in HMH, registratie van het concert dat de Haagse zanger gaf op 28 mei in Amsterdam
#22 Kraantje Pappie: III
#28 Tovo Lo: Lady Wood
#32 Meek Hill: DC4
#35 Acda en de Munnik: Adem – Het Beste Van, uitsluitend op vinyl uitgebracht
#44 James Arthur: Back From The Edge, de nieuwe #1 in de Britse albumlijst
#50 Bettie Serveert: Damaged Good
#66 Drs. P: Retrouvé, 31 nog niet eerder uitgebrachte liedjes , die Drs. P (echte naam Heinz Polzer, overleden in 2015) opnam voor het radioprogramma ‘Poptater’ tussen 1972-1973. ‘De Veerpont’ (#22 in 1973) stamt ook uit dat programma
#68 Avenged Sevenfold: The Stage
#74 Testament: Brotherhood Of The Snake
#82 A$SAP MOB: Friends – Cozy Tapes Vol. 1

SINGLES

Vijf weken lang stonden the Chainsmokers feat. Halsey DJ Snake & Justin Bieber in de nek te hijgen. De aanhouder wint, want uiteindelijk pakken ze met ‘Closer’ de eerste plek in de Single Top 100. The Chainsmokers scoorden al drie eerdere hits, maar kwamen daarmee nooit hoger dan de vijfde plaats. ‘Closer’ is dus hun eerste #1-hit, ook voor zangeres Halsey.

SINGLE TOP 5

1. (2)   the Chainsmokers feat. Halsey: Closer (op 1,06%!)
2. (1)   DJ Snake feat. Justin Bieber: Let Me Love You
3. (4)   the Weeknd feat. Daft Punk: Starboy
4. (3)   Frenna feat. Jonna Fraser & Emms: My Love
5. (5)   Martin Garrix & Bebe Rexha: In The Name Of Love

Twee week geleden binnen op een twaalfde plaats, vorige week op een elfde en (logisch toch?) deze week doorgestegen naar de tiende plek. Dat is ‘Ik Kom Bij Je’ van Jonna Fraser feat. Frenna.

niet de Jackpot

Met zijn album Jackpot pakt Lijpe niet de eerste plaats, maar alle achttien (!) tracks van het album zijn wel genoeg (samen 5,6 miljoen!) gestreamd voor een notering in de Single Top 100. Twee stonden vorige week ook al genoteerd, eentje gaat op herhaling. Hier volgen ze alle 18:
#18 Enig
#22 (93) Puur feat. Ismo
#43 (98) Bijna Bij De Jackpot
#44 Pitbull
#56 Sloopsessie
#57 Codes, feat. Sevn Alias
#58 Alles Voor Niks
#62 Gewoon
#64 Jezelf
#66 Ze Wilt Me Zien, feat. Equalz
#67 Het Is Zo Beter
#69 Mama (stond op 22/10 een weekje op #71)
#75 Rekeningen
#77 Rennen
#87 Leunen
#91 Hoofdpijn
#92 Strijders, feat. D-Double & SBMG
De naam Lijpe dankt Abdel Achahbar uit Maarssen aan hoe was tijdens zijn jeugd: Lijpe: “Ik was niet echt een brave jongen. Wat school betreft was ik wel erg, daar was ik niet te houden.”

Dat 18 tracks van een album een notering krijgen is niet uniek meer sinds Justin Bieber die het in november 2015 lukte met zijn album Purpose. Dat album kwam, in tegenstelling tot Jackpot van Lijpe nu, wél binnen op de eerste plaats.

Zijn er dan ook nog ‘gewone’ nieuwe noteringen? Jawel hoor, en dat zijn de volgende:
#16 Frenna feat. Priceless & Jandro: Wasteman
#32 Drake: Fake Love
#46/97 Kensington: Sorry / Fiji
#53 Sevn Alias feat. Jairzinho & Kevin: Turnen (De Fissa Anthem)
#99 Cho feat. Abigail Johnson & Kempi: Eerste Keer 2.0

Aanstaande zondagavond luister je natuurlijk weer naar een uitzending van de Mega Album Top 50 op NPO Radio 2. Met een beetje geluk (druk weekend) komen wij ook nog even langs met een nieuwe Megaman.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten