zondag 4 maart 2018

drummer Typhoon wil meer

#99 Makkie feat. Jacin Trill & Drummakid: Kop Op Een Thot

Voor dit jaar hadden wij nog nooit gehoord van Jacin Trill. Maar, nog geen drie maanden verder, is Jacin Trill (= Jacin Koot uit Hoorn), met ‘Kop Op Een Thot’ toe aan zijn tiende notering. Dat dankt hij dan vooral aan de vijf tracks op het #1-album Zo Vader Zo Zoon, dat hij maakte met Samuel Sekyere, ofwel Bokoesam.

‘Kop Op Een Thot’ is geen nummer van het genoemde album. Jacin Trill is daarop met  Drummakid te gast op het nummer van Makkie. De laatste twee kenden we nog niet, dus tijd voor een kennismaking.

Makkie is de 24-jarige Regilio Siegfried Orlando Macnack uit Amsterdam. Op het ROC in Amsterdam komt hij in contact met producer Krankjoram uit Almere. De twee maken mixtapes en EP’s en winnen tijdens de Grote Prijs van Nederland de muzikantenprijs. In 2016 wint Makkie de finale van de zesde editie van Supersongdag.

drummer wil meer

Als je goed luistert naar het album Lobi Da Basi van Typhoon en dan vooral naar de drumpartijen, dan hoor je Drummakid. Daarnaast speelde hij onder andere met Zwart Licht. Maar Eddy Addai, zoals hij echt heet, wilde meer en begon teksten te schrijven in het Engels.
In 2013 maakte hij zijn debuut tijdens het festival Appelsap, toen reggaezanger Kalibwoy hem op het podium vroeg om een nummer met hem te doen. Daarna rapte Drummakid ook tijdens optredens van Typhoon. In 2015 bracht Drummakid de EP Out Of The Blacc uit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten