zondag 6 januari 2013

Scream & shout: kortste Megahit ooit

Will.i.am & Britney Spears: Scream & shout (1)  *** tweede week op #1 ***

2013 wordt ingeluid met dezelfde #1 die 2012 uitluidde: ‘Scream & shout’ van Will.i.am & Britney Spears. Het anthem van de dj’s van het Glazen Huis in Enschede, blijkt dus sterker te zijn dan gedacht, want van de vier #1-hits dankzij 3FM Serious Request tot nu toe, hield alleen ‘Hello’ van Martin Solveig feat. Dragonette (2010/2011) het langer dan één week vol, in totaal drie weken.

‘Ode to the bouncer’ van Studio killers (anthem 2011) steeg op oudjaar naar #1, maar moest zeven dagen later die plek afstaan aan ‘Ai se eu te pego!’ van Michel Teló, dat uiteindelijk de hit van het jaar werd. En ‘Verliefdheid’ van Jordy van Loon (anthem 2008) steeg pas op 17 januari 2009 naar de eerste plaats.

Met uitzondering van ‘Verliefdheid’, hebben alle anthems die #1 kwamen, nog wat gemeen en dat is dat ze telkens de eerste Megahit van het nieuwe jaar worden. Dat is om het gevoel van de Serious Request week (die voor de kerst wordt afgesloten) nog even te kunnen vasthouden. Alleen dit jaar liep het een beetje anders.

Megahit voor 4 dagen

‘Scream & shout’, met 1957 aanvragen de #1 in de Top Serious Request, die werd uitgezonden tot en met oudjaar, werd op 1 januari Megahit, maar was die afgelopen vrijdag, 4 januari, al weer kwijt. Die middag werd rond half 5 alweer een nieuwe Megahit gepresenteerd: ‘Another love’ van Tom Odell. Daarmee is ‘Scream & shout’ de kortste Megahit in de historie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten