vrijdag 11 maart 2016

Hitflits: Mike Posner terug aan kop, dertiende #1-album voor Anouk

Allereerst een mededeling:
De komende twee weken zal er geen uitgebreide Hitflits of Megaman verschijnen, want je Megaman is richting de sneeuw gegaan. Voor de lijsten verwijzen we je graag naar de site van Dutch Charts. Nieuws over de albums staat op de nieuwspagina van 3FM.

Vanuit ons ski-oord volgt nu een korte Hitflits.

Rihanna is haar #1-positie kwijt, maar niet aan Douwe Bob. Douwe moet genoegen nemen met een 49e plaats voor 'Slow Down'. Nee, het is een oude bekende die de eerste plaats pakt: Mike Posner met 'I Took A Pill In Ibiza (Seeb remix)'. Na twee weken #1 in februari, vervolgt hij nu zijn zegetocht. Misschien dat hij daar over twee weken ook nog staat als wij de draad weer oppakken!

Dat zou ook wel eens kunnen opgaan voor de nieuwe #1 in de Album Top 100. Het zal geen verbazing wekken dat het Anouk is geworden met haar tiende studioalbum Queen For A Day. Van alle zeventien noteringen is het haar dertiende #1-album, waarmee ze op de vijfde plaats staat in de lijst van meeste #1-albums. Het hoogste aantal, negentien, staat ook op naam van een Nederlandse act: BZN. Later dit jaar komt Anouk weer een plaatsje dichterbij, want ze brengt nog een album uit!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten