zondag 6 maart 2016

Fifth Harmony paste titel aan vanwege Rihanna’s ‘Work’

#55 Fifth Harmony feat. Ty Dolla $ign: Work From Home

Precies een half jaar, van mei tot en met oktober 2015, stond ‘Worth It’ van Fifth Harmony feat. Kid Ink genoteerd in de Single Top 100, met een 25e plaats als hoogste notering. Het leverde het gezelschap een 69e plaats op in het jaaroverzicht van 2015. Karla Camila Cabello, één van de vijf zangeressen, scoort momenteel met ‘I Know What You Did Last Summer’ in duet met Shawn Mendes, deze week op #23.
Fifth Harmony is in 2012 ontstaan tijdens het tweede seizoen van American Idol. In juli van dat jaar tekenden Ally Brooke, Normani Kordei, Dinah Jane, Camila Cabello en Lauren Jauregui een contract bij Syco Music, waarvan Simon Cowell eigenaar is.

Op ‘Work From Home’ krijgen de vijf dames hulp van Tyrone William Griffin, Jr. (Los Angeles, 13 april 1985), beter bekend als Ty Dolla $ign. Voor Dinah Jane is hij één van haar favorieten, vooral na zijn nummer ‘Paranoid’. Het was dan ook haar idee om hem te vragen voor ‘Work From Home’.

Tyrone Jr. heeft de liefde voor muziek niet van een vreemde, want zijn vader, Tyrone Griffin, is sinds 1995 lid van de formatie Lakeside. In 1981 scoorde de groep (dus zonder Tyrone senior) een hit met ‘Fantastic Voyage’, dat bij ons tot #17 kwam. De jonge Tyrone leerde zichzelf basgitaar, drums, gitaar, keyboards en de sampler. Na een aantal EP’s en mixtapes, bracht hij in 2015 het album Free TC uit.

Rihanna

‘Work From Home’ heette aanvankelijk ‘Work’. Maar om geen verwarring te scheppen met het gelijknamige nummer van Rihanna feat. Drake (ook deze week #1 in Nederland), werd de titel verlengd tot ‘Work From Home’. Het nummer is de voorloper van het album 7/27 van Fifth Harmony.

1 opmerking: