zondag 8 november 2015

Armin van Buuren was bij alle opnames aanwezig

Het is dé week van Armin van Buuren. Zijn album Embrace stijgt alsnog naar de eerste plaats in de Album Top 100 (zie de albumsnippers). Op dat album gaat Armin diverse samenwerkingen aan; veertien van de vijftien tracks maakte hij met anderen. Daaronder collega Hardwell, trompettist Eric Vloeimans en de zangers Gavin DeGraw , Cimo Fränkel en Mr. Probz. Drie van de vijftien tracks staan deze week in de Single Top 100. ‘Another You’ feat. Mr. Probz gaat op herhaling op #74 en twee nummers zijn nieuw.

Eerste dancenummer voor Kensington

#44 Armin van Buuren feat. Kensington: Heading Up High

De meeste nummers van dj’s met gastvocalen zijn apart van elkaar opgenomen. Een mp3 opsturen, beetje bijschaven en klaar. Dat was niet geval met de nummers op Embrace. Armin daarover in het AD: “Het was allemaal zo gaaf om met al deze verschillende mensen in de studio te zitten en iets nieuws te maken,”
En over ‘Heading Up High’, dat hij maakte met Kensington zegt Armin: “Dat was een heel bijzondere. Het was natuurlijk makkelijk geweest als alleen zanger Eli Youssef de vocalen had gedaan. Maar de ambitie was echt om de hele band te laten horen en dat hebben we gedaan.” Wellicht dat de samenwerking met Armin van Buuren, Kensington wel hun eerste top 10-hit oplevert en dat met een dancenummer!

Cimo imiteerde Michael Jackson

#59 Armin van Buuren feat. Cimo Fränkel: Strong Ones

In eerste instantie zal Cimo Fränkel, de zanger op ‘Strong Ones’, je niet zoveel zeggen. Toch heeft hij al zo’n vijf hits op zijn naam staan … als componist. Daaronder twee top 10-hits: ‘Playing With Fire’ van Haris en ‘Shotgun’ van Yellow Claw feat. Rochelle, beide #9 in 2013. Daarnaast schreef hij nummers voor B-Brave, Sharon Doorson, Jayh (‘Een Mooie Dag’, #16 in 2014) en het thema van ‘Dance Dance Dance’.

Cimo Fränkel (Amsterdam, 13 maart 1989) deed in 2009 met zijn broer Kera mee aan de talentenjacht ‘X Factor’, maar kwam niet door de auditie. Het jaar daarop deed Cimo mee aan het tv-programma ‘My Name Is Michael’ waarin gezocht werd naar hoofdrolspelers voor de nieuwste theatershow van Albert Verlinde over de toen pas overleden Michael Jackson. Cimo won niet.

Jackson 3

Een tijdje daarna trok Cimo samen met zijn broer Kera en Jermaine Fleur (die in 2009 wél door de audities kwam van ‘X Factor’) door het land als The Jackson 3 en zongen ze Jackson 5 covers. Sinds 2013 staat Cimo onder contract bij Talpa Music, dat nummers produceert voor deelnemers aan ‘The Voice of Holland’. Begin volgend jaar brengt Cimo Fränkel zijn eerste EP uit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten