vrijdag 25 juni 2010

Hitflits: WK-single Jan Smit redt het (nog) niet

De laatste dagen zag het er even naar uit dat Jan Smit alsnog de eerste plaats zou pakken met ‘Terug in de tijd’. Dankzij de speciale WK-versie van ‘Terug in de tijd’, die sinds afgelopen dinsdag alleen als download verkrijgbaar is, werd de afstand met de #1 (waarover zodadelijk meer) kleiner en kleiner. In de Download Top 50 komt de WK-versie binnen op de zevende plaats, maar dat is te weinig om in combinatie met de fysieke cd-single, de eerste plaats te halen. Het verschil met de Australiërs van Yolanda be cool feat. Dcup met ‘We no speak Americano’ is precies 10%. En dus hebben we weer een nieuwe #1 in de Single Top 100. Het is de eerste #1 van een Australische act sinds ‘Sweet about me’ van Gabriella Cilmi in 2008.

Tot 2000 konden we niet om hen heen. Ze scoorden de ene na de andere hit, waaronder de #1-hits ‘Boom! Boom! Boom! Boom!’ (in 1998) en ‘We’re going to Ibiza’ (in 1999). Wie anders dan de Vengaboys, een dancegroep ontsproten aan het brein van dj Wessel van Diepen. Sinds 2007 werken ze een comeback en deze week resulteert dat in de single ‘Rocket to Uranus’, waaraan zelfs blogger Perez Hilton meewerkt. Het nummer, hun twaalfde notering, komt binnen op de zevende plaats en is de hoogste eersteweeks.

‘The girl you lost to cocaine’ kwam in 2008 niet verder dan de elfde plaats. Dat dreigde ook even te gebeuren met ‘Clap your hands’ van Sia, maar deze week boekt het nummer genoeg winst om van een top 10-notering te spreken, want het stijgt vier plaatsen naar de tiende plaats. Daarmee scoort Sia haar eerste top 10-hit. Haar album ‘We are born’, deze week nieuw op #13 in de Album Top 100, blijft daar net buiten.

De andere binnenkomers op een rijtje:
#32 Glennis Grace: ‘Als je mij weer aankijkt’, mede geschreven door Jaap
#60 Miss Montreal: ‘Swing the night away’
#73 Jettie Pallettie: ‘Suikerbossie’, op de melodie van ‘Sari Marijs’
#76 Ricky L feat. Mick: ‘Born again’
#80 Charlotte: ‘Moeder aarde’
#82 K-liber4life: ‘Drop die beat’
#85 Kleintje pils: ‘Oh Nederland – oh oh oh!’, op de melodie van ‘Sweet Caroline’
#87 Armin van Buuren: ‘Full focus’
#88 Ginger Ninja: ‘Sunshine’
#93 Joly & Terry West: ‘Magdalena’
#94 Justin Bieber feat. Jaden Smith: ‘Never say never’
#95 Sean Kingston feat. Justin Bieber: ‘Eenie meenie’
#96 Vedettes: ‘Ow wat een mooie goal’
#97 Tony Jordan: ‘Stop, stop, stop’

Zoals je ziet zijn er weer een paar WK-hits bijgekomen. Geen eersteweeks notering, maar een hit op herhaling hebben de Gebroeders Ko op #99 met ‘Vuvuzela’. De broers brachten het nummer vorig jaar september al uit en bereikten er de dertiende plaats mee. Meer over de WK-hits, in de nieuwe Megaman.

Ook in de Album Top 100 leek het er even op dat we een nieuwe #1 zouden kunnen begroeten. Dat had dan de musical Mary Poppins van de Nederlandse cast met Noortje moeten worden. Het album sprint nu in de tweede week van 91 naar #2, waarmee het ‘Joseph and the amazing technicolor dreamcoat’ uit 2009 evenaart, dat ook de tweede plaats bereikte. De hoofdrolspeler uit beide casts werd gevonden na een zoektocht die door de AVRO tv werd uitgezonden. Het bestgenoteerde musical album van een Nederlandse cast is echter nog steeds ‘Mamma Mia!’ dat in 2004 binnenkwam op de eerste plaats.

Geen musicalalbum op #1 en ook ‘Colorblind’ van Alain Clark stijgt niet terug naar #1, maar zakt van de tweede naar de vierde plaats. Daar tussenin staat ook niet Caro Emerald, maar komt ‘Recovery’ van Eminem, het vervolg op ‘Relapse’ uit 2009 binnen.

En dus blijft ook deze week, in totaal voor de negentiende week (!),‘Deleted scenes from the cutting room floor’ van Caro Emerald de onbetwiste #1 in de Album Top 100. Zij is nu nog één week verwijderd van het record van twintig weken in 1995 door André Rieu met ‘Strauß & Co.

Naast ‘Recovery’ van Eminem op #3, komt er nog een album de top 10 binnengeknald. Op de achtste plaats debuteren Sticks & A.r.t. met ‘Alledaagse waanzin’. Hoewel debuut, het album is het derde van Sticks, dat het alter ego is van Junte Uiterwijk van de hiphopgroep Opgezwolle. Vorig jaar bereikte ‘Fakkelteit’ van Sticks & Delic de zevende plaats. Sticks maakte het album ‘Alledaagse waanzin’ met A.r.t. (=Ali Reza Tahoeni), producer van de Fakkelbrigade. De titel ‘Alledaagse waanzin’ is gebaseerd op de verhalenbundel ‘Tales of ordinary madness’ van Charles Bukowski en vertelt de verhalen over de alledaagse keuzes en gedachten van Sticks.

Het restant eersteweeks noteringen, naast niet minder dan zeven titels die op herhaling gaan, zijn:
#13 Sia: ‘We are born’
#27 Monique Smit: ‘Verder’
#42 Miley Cyrus: ‘Can’t be tamed’
#44 Gaslight anthem: ‘American slang’
#57 Ozzy Osbourne: ‘Scream’
#75 Stromae: ‘Cheese’
#76 Macy Gray: ‘The sellout’
#77 Steve Miller Band: ‘Bingo!’
#79 Queen and Ben Elton: ‘We will rock you’, the music from The rock theatrical

We gaan een zeer warm weekend tegemoet. Maar maak je geen zorgen, na het weekend staat er weer gewoon een nieuwe Megaman voor je klaar. Daarvoor zoeken we wel even de koelte op!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten