zondag 9 oktober 2011

Mike & Colin maken hun videoclips (bijna) in hun eentje

Mike & Colin: De klok tikt door (49)

Mike (Maikel Elchelsheim uit Nijmegen) & Colin (Colin Helkens uit Houten) zijn al zo’n 2,5 jaar samen met muziek bezig, scoorden vier hits, waarvan ‘Zo moet het blijven’ de grootste is: #20 in 2009. Hoewel hun schare fans groeiende is, brengt het nog niet genoeg geld in het laatje om goed van te kunnen leven. Op 29 september sleepten ze tijdens de BUMA NL awards, die voor ‘beste nieuwkomer’ in de wacht, dus wellicht dat de grote doorbraak aanstaande is.
‘De klok tikt door’ gaat over het leven en wat er allemaal met je kan gebeuren in je jeugd en in de tijd erna. Je wilt de tijd in je jeugd soms versnellen en op de momenten dat je merkt dat het allemaal te snel gaat wil je soms terug. Hoewel Colin wel eigen nummers schrijft, is dit geen nummer van het duo zelf, maar werd hun aangeboden door de platenmaatschappij. Wel zijn ze betrokken bij de totstandkoming van de videoclip, van idee tot het regelen van figuranten. Zelfs de montage doen ze zelf. Alleen voor het schieten van de plaatjes huurden ze mensen in.

2 opmerkingen:

  1. Woord voor woord een letterlijke vertaling Mickael Miro - L'Horloge Tourne, hoe opzichting kun je een nummer + melodie jatten.

    Schandalig dat dit tegenwoordig normaal is geworden onder Nederlandse artiesten. Buitenlands hitje herschrijven, er opnieuw succes mee scoren ernmaar hopen dat niemand het opmerkt.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ze hebbe wel leuke clips

    BeantwoordenVerwijderen