zondag 9 oktober 2011

Edsilia Rombley & Ruth Jacott komen elk met een nieuw album

Edsilia Rombley & Ruth Jacott: Uit het oog niet uit mijn hart (36)

‘Meer dan ooit’, het laatste album van Edsilia Francisca Rombley (Amsterdam, 13 februari 1978) stamt alweer uit 2007. Maar er is goed nieuws voor de fans, want Edsilia is druk doende met de opvolger en daarop gaat één van haar wensen in vervulling: het opnemen van een duet. Maar wie vraag je daar dan voor?

Tjeerd Oosterhuis, de man van Edsilia Rombley, kwam toen met het idee om Ruth Jacott (Paramaribo, 2 september 1960) te vragen. Edsilia en Ruth kennen elkaar al jaren, dus hebben samen een klik, vinden elkaar aardig en lachen heel wat af. Bovendien heeft Ruth, Edsilia altijd enorm geïnspireerd, dus de keuze lag voor de hand. Toen Ruth het verzoek dan ook kreeg, aarzelde ze geen moment. Vervolgens schreef Tjeerd Oosterhuis samen met Jochem Fluitsma het nummer ‘Uit het oog niet uit mijn hart’, dat gaat over vriendschap.

Inmiddels heeft Ruth Jacott, wiens laatste studioalbum in 2009 verscheen, ‘Passie’, laten weten ook met een nieuw Nederlandstalig album te komen, dat in 2012 kan worden verwacht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten