dinsdag 10 juli 2007

MM27: 'Chasing cars' een na langst genoteerde single ooit


Snow patrol: Chasing cars (69)

En dan is het eindelijk zover. ‘Chasing cars’ staat zesenveertig weken genoteerd, en passeert daarmee ‘Rood’ van Marco Borsato dat vorig en dit jaar vijfenveertig weken genoteerd stond. Dat ‘Chasing cars’ het zo lang volhoudt, is volledig te danken aan de downloads. En verrassend genoeg, gold dat destijds ook voor de laatste weken van ‘Rood’. Hierbij de Top 6 van langst genoteerde nummers aller tijden:

1. Plop: ‘Kabouterdans’ (66 weken)
2. Snow patrol: ‘Chasing cars’ (46)
3. Marco Borsato: ‘Rood’ (45)
4. Henk Westbroek: ‘Zelfs je naam is mooi’ (42)
4. City to city: The road ahead (miles of the unknown)’ (42)
4. Jeckyll & Hyde: ‘Frozen flame’ (42)

Klik hier voor de hele lijst van vijftig langst genoteerde singles uit de Mega-geschiedenis.

De leden van Snow Patrol zijn trots dat ze afgelopen zaterdag mochten optreden tijdens Live Earth. Ze trekken zich niets aan van de kritiek op de concertreeks die wereldwijd werd gehouden om aandacht te vestigen op de klimaatproblematiek. “We moeten achter onze overtuiging blijven staan en geloven dat de boodschap zelfs aankomt bij mensen die er negatief over zijn”, zegt zanger Gary Lightbody van Snow Patrol. “Want mensen kunnen er alleen over klagen als ze erover gehoord hebben.”

Gary vindt het jammer dat er zoveel negatieve geluiden zijn over het evenement. “Door de negatieve aandacht in de pers gaat de boodschap bijna verloren”, zegt hij. “Maar de klimaatverandering is echt bijna onomkeerbaar. Het is al bijna catastrofaal, dus daar moeten we aandacht voor vragen."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten