zondag 26 november 2017

Wulf gaf baan op voor onzekere muzikale toekomst

#74 Wulf: Mind Made Up

‘Mind Made Up’ is niet het debuut van Wulf. Vorig jaar scoorde de in Weesp geboren Lieuwe Albertsma, een #12-hit als zanger van het nummer ‘Summer On You’ van Sam Feldt. Maar het begon voor Albertsma al in augustus 2012, toen hij met ‘I’m Yours’ van Jason Mraz meedeed aan the Voice of Holland. Geen van de coaches draaide hun stoel,  kritiek was er op zijn Engels, zijn timing en het ‘gemaakte’ reggaegeluid. Oeps, weg hoop.
Maar Albertsma liet zijn koppie niet hangen. In 2013 besloot hij zijn goedbetaalde baan in te ruilen voor het onzekere bestaan als artiest. Hij ging liedjes schrijven met andere muzikanten en deed zoveel mogelijk muzikale ervaring op.

De bijnaam Wulf kreeg hij op zijn vierde van zijn ouders, na het kijken van de film ‘Amadeus’ over het leven van Wolfgang Amadeus Mozart.  Samen met gitarist  Roman de Wilde vormde hij het duo Wulfie & Nomar.

American Idol

Onder de naam Wulfie, deed Albertsman in 2014 mee aan een online wedstrijd van Ryan Seacrest, presentator van American Idol. Alle dertien deelnemers moesten het nummer ‘Sing’ van Ed Sheeran zingen. Winnaar werd Simply Three, Wulfie eindigde tweede.

gouden plaat

In april 2016 kreeg Wulfie een gouden plaat voor meer dan 11 miljoen streams voor het nummer ‘Casanova’, dat in 2015 een hitje was voor het Duitse Palm Trees (#76). Wulfie had het nummer ingezongen.

En nu heeft hij Wulf met ‘Mind Made Up’ eindelijk zelf succes. Het is een positief nummer over zijn leven: kiezen voor je droom en daarvoor alles aan de kant zetten. Toch duurde het even voordat het nummer doorbrak, want het kwam al in mei uit. Sindsdien is de videoclip ruim 530.000 keer aangeklikt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten