vrijdag 29 januari 2016

Hitflits: records voor zowel Frank Boeijen als Justin Bieber

‘What Do You Mean?’ voerde acht weken de Single Top 100 aan en ook ‘Lose Yourself’ lukte dat. Deze week was het de vraag of Justin Bieber een persoonlijk record kon scoren en het antwoord is bevestigend. ‘Lose Yourself’ blijft de bovenste beste en dat voor de negende week. Nog steeds op de hielen gezeten door ‘Light It Up (remix)’ van Major Lazer feat. Nyla & Fuse ODG. Daaronder op #3, na drie weken op de vierde plaats te hebben doorgebracht, ‘7 Years’ van de Deense band Lukas Graham.

SINGLE TOP 5

1. (1)   Justin Bieber: Love Yourself (negende week)
2. (2)   Major Lazer feat. Nyla & Fuse ODG: Light It Up (remix)
3. (4)   Lukas Graham: 7 Years
4. (2)   Justin Bieber: Sorry
5. (5)   Mike Posner: I Took A Pill In Ibiza (SeeB Remix)

‘Catch & Release (Deepend Remix)’ van Matt Simons boekt een plaatsje winst en staat nu op  de zevende plaats. Daarmee scoort hij zijn grootste hit, want ‘With You’ kwam in 2013 niet hoger dan de achtste plaats.

Er zijn twee nieuwe noteringen bij de bovenste tien.
De eerste is ‘Fast Car’ van Jonas Blue feat. Dakota, dat in de zesde week van de vijftiende naar de negende plaats stijgt. Het origineel van Tracy Chapman stond in juli 1988 twee weken op de tweede plaats achter ‘Wij Oranje’ van André Hazes en het Nederlands Elftal.

Ook nieuw bij de bovenste tien is ‘Faded’ van Alan Walker, dat in de vierde week van de zestiende naar de tiende plaats stijgt.

De topsprinter deze week is ‘Renegades’ van X Ambassadors, dat in de tweede week achttien plaatsen winst boekt en op de 25e plaats terecht komt.

Resten nog de tien eerste weeks noteringen:
#52 Charlie Puth: One Call Away
#56 Tiësto + Oliver Heldens feat. Natalie La Rose: The Right Song (Wombass)
#69 Snakehips feat. Tiashe & Chance the Rapper: All My Friends
#75 Fleur East: Sax
#88 Keizer, Gio & Freddy Moreira: Omlaag
#89 Ruth B.: Lost Boy
#90 Flo Rida: My House
#94 Dnce: Cake By The Ocean
#97 Chris Brown: Fine By Me
#100 Jess Glynne: Take Me Home

ALBUMS

Even leek het er op dat Land Van Belofte, het 27e album van Frank Boeijen, zijn allereerste #1-album zou worden. Maar na het weekend bleken de verkopen daarvan af te nemen in plaats van toe te nemen, waardoor Frank uiteindelijk genoegen moet nemen met een vierde plaats. Maar daarmee scoort hij wel zijn beste soloalbum, want tot deze week kwam hij solo niet hoger dan de zesde plaats, met Heden in 2001. Met zijn groep haalde hij al wel eens de tweede plaats, in 1987 met Welkom In Utopia.
In de week dat bekend werd dat ‘David Bowie is’, de tentoonstelling in het Groninger museum verlengd is tot 10 april, blijft zijn album (Blackstar) voor de derde week de bovenste beste in de Album Top 100. Het album wordt op de hielen gezeten door 25 van Adele.

De kans dat Adele volgende week alsnog de eerste plaats terugpakt, is echter klein. Vandaag is ANTi, het achtste album van Rihanna verschenen. Afgelopen donderdag lekte het album uit bij streamingdienst Tidal, waarna het een dag gratis kon worden gedownload. Het fysieke album volgt komende maand, de download is vanaf vandaag beschikbaar via de verschillende platforms.

ALBUM TOP 5

1. (1)   David Bowie: (Blackstar) (derde week)
2. (3)   Adele: 25
3. (4)   Justin Bieber: Purpose
4. EW  Frank Boeijen: Land Van Belofte
5. (3)   Claudia de Breij: Alles Is Goed (De Mooiste Liedjes)

Gaan we direct over op de andere eerste weeks noteringen:
#6 Jett Rebel: Truck
#9 Steven Wilson:
#16 Ismo: Nu Of Nooit
#21 Lucinda Williams: The Ghosts Of Highway 20
#23 Suede: Night Thoughts
#24 Tindersticks: The Waiting Room
#25 Megadeth: Dystopia
#26 Wesley Klein: Onderweg
#39 Savages: Adore Life
#85 Abbath: Abbath
#87 Elske DeWall: Velvet Soldier

Weer een aardig rijtje nieuwkomers in de Album Top 100, dus we gaan er even voor zitten. Het resultaat daarvan kun je tegemoet zien op de nieuwspagina van 3FM. En voor het einde van dit weekend gooien wij ons nog op een nieuwe Megaman.

update 31-1: helaas kan er wegens overmacht dit weekend geen Megaman gemaakt worden. Volgende week hopen we dat in te kunnen halen.

de Megaman

1 opmerking: