zondag 22 mei 2016

Nederland doet toch (een beetje) mee op het EK 2016

#83 David Guetta feat. Zara Larsson: This One’s For You (Euro2016 Official Song)

Nog een kleine drie weken, en dan begint de 15e editie van het EK Voetbal. Voor de derde keer is Frankrijk het gastland. In 1960 ging de winst nog naar de Sovjet-Unie, maar in 1984 won Frankrijk zelf. Of dat de Fransen dit keer weer gaat lukken, weten we op zondag 10 juli.
In 2012 werd het EK gehouden in Oekraïne en Polen. De Duitse zangeres Oceana, populair in de gastlanden, leverde de UEFA Official Song: ‘Endless Summer’, dat bij ons niet verder kwam dan de 83e plaats.
Op diezelfde positie komt ‘This One’s For You’ van David Guetta feat. Zara Larsson binnen en dat zal niet de hoogste plaats blijven! Parijzenaar Pierre David Guetta, zal het nummer live  brengen tijdens de openings- en sluitingsceremonie. Daarnaast wordt het nummer ook gebruikt als thema van de tv-uitzendingen én als er een goal gescoord wordt.

toch nog Nederlands succes

Ondanks dat het Nederlandse elftal zich niet heeft gekwalificeerd voor dit EK, zijn we er toch een beetje bij! ‘This One’s For You’ is namelijk mede geschreven door Giorgio Tuinfort en Nick Van de Wall ofwel Afrojack. Beiden bespelen samen met David Guetta alle instrumenten en produceerden het nummer ook.

Maar dan zijn we er nog niet, want in het achtergrondkoor zitten ook nog de volgende landgenoten: Elio Debets, Rob Bekhuis en Eelco Bakker. Overigens doen er ook nog talloze fans op het nummer mee onder de naam One Million Voices of Fans around the World. Via een speciale app kon iedereen zijn bijdrage insturen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten