maandag 21 september 2009

Nazaten van Berry Gordy gemixt met Nederlandse dj

Chuckie & LMFAO: Let the bass kick in Miami bitch (64)

Dat krijg je als een dj uit Chicago een mashup maakt van twee nummers: ‘Let the bass kick’ van DJ Chuckie en ‘I'm in Miami bitch’ van de Amerikaanse rappers LMFAO, beide uit 2008. Het nummer van Chuckie was vorig jaar al een hit in Frankrijk (#22). En ook ‘I'm in Miami bitch’ van LMFAO was al zeer populair in de clubs. Maar als DJ Inphinity (echte naam: Garrett Thomas), de mashup niet op zijn MySpace had gezet, was er waarschijnlijk nog niets gebeurd en een beetje geluk kan ook geen kwijt. Want bij toeval ontdekten de mensen achter het label Dirty Dutch music het nummer. In allerijl werd de mix verstuurd naar een selecte club dj’s, die draaien op de jaarlijkse Miami winter conference, een beurs voor dj’s. Zij begonnen het nummer te draaien, en inmiddels is het op Ibiza de meest gedraaide track in de clubs.

DJ Chuckie (echte naam: Clyde Sergio Narain) kennen we al een tijdje, maar van LMFAO hadden wij nog nooit gehoord. Hierachter zitten Redfoo (= Stephen Kendal) en Sky blu (= Skyler Husten), beiden met de achternaam Gordy. En als je een beetje wat van muziek afweet, dan gaan er vast wel een paar bellen rinkelen. Berry Gordy was de oprichter van het beroemde platenlabel Motown, waarop artiesten als Michael Jackson, Diana Ross en Stevie Wonder, hun nummers uitbrachten of brengen. Berry is dan ook de vader van Stephen en de opa van Skyler. Skyler is de neef van Stephen en moet oom tegen hem zeggen!

Oma had laatste woord

De naam LMFAO ontstond na een iChat dat Skyler (links op de foto) had met z’n oma. Hij vroeg aan haar wat ze vond van de naam ‘Sexy dudes’, die ze wilden gebruiken. Daarop antwoordde zijn oma met ‘LMFAO’, hetgeen ‘laughing my fucking ass off’ betekent in het Amerikaans. In gewoon Nederlands zouden we zeggen ‘dubbel liggen van het lachen’. Ook hun vrienden vonden het een geschikte naam. Alleen hun ouders ware er niet zo blij mee. Pa begreep niet wat LMFAO betekende en moeder bestempelde het als ‘poop sauce’, diarree. En dus hebben ze de naam zo gelaten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten