zondag 7 augustus 2016

Martin Garrix kan zich weer volledig richten op muziek

#26 Martin Garrix & Bebe Rexha: In The Name Of Love
       *** hoogste eerste weeks ***

Na de twee flops ‘The Only Is Up’ met Tiësto (#74 in 2015) en ‘Now That I’ve Found You’ feat. John & Michel (#73 in maart), scoort Martin Garrix met ‘In The Name Of Love’ weer een hit van formaat. Hij doet dat samen met de Amerikaanse zangeres Bleta ‘Bebe’ Rexha, die net als Halsey (zie ‘Closer’ onder #70) opgroeide in Brooklyn, New York.
Garrix, geboren als Martijn Gerard Garritsen in Amstelveen, debuteerde precies drie jaar geleden met ‘Animals’ dat twee weken op derde plaats verbleef. Daarna volgden nog elf noteringen, maar een top 10-positie zat daar niet bij. Wellicht dat het Garrix gaat lukken met ‘In The Name Of Love’, zijn veertiende notering.

nieuwe platenmaatschappij

Dat is niet alleen leuk voor de 20-jarige Garrix, maar ook voor platenmaatschappij SONY, met wie hij onlangs een contract heeft gesloten. Tot voor een jaar werden zijn nummers uitgebracht door Spinnin’ Records. Vanwege een conflict over eigendomsrechten spande hij een kort geding aan tegen het label, dat echter werd afgeblazen omdat Spinnin’ Records hem de rechten teruggaf.

Martin Garrix over het contract met SONY: “Hun vooruitstrevende aanpak van streaming en professionele behandeling van getalenteerde kunstenaars gecombineerd met hun passie en begrip voor mijn visie op de toekomst van mijn muziek maakte dit een no brainer.”

en nieuw management

Garrix heeft niet alleen gebroken met Spinnin' Records, maar ook met het managementbureau Music Allstars. Zijn zaken worden nu beheerd door Scooter Braun, die onder andere ook de zaken behartigt van Justin Bieber en Ariana Grande. Na een jaar waarin het vooral ging over zakelijke aangelegenheden, kan Martin Garrix zich eindelijk weer volledig richten op datgene wat hij het liefst doet: muziek maken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten