zondag 7 augustus 2016

Oekraïnse zangeres scoort hit dankzij Ierse producer

#95 Kamaliya: Timeless (Funk-DeVice Remix)

Afgelopen zaterdag, 6 augustus, voer de Oekraïnse zangeres Kamaliya mee tijdens de botenparade van ‘Europride’ met haar eigen boot ‘Freedom Princess’. Daarmee wil ze de homo en lesbische scène een hart onder de riem steken. Stiekem was het ook een moment om Nederland kennis met haar te maken, want na het Oostblok, wil ze ook succes in de rest van Europa.

Ze krijgt daarbij hulp uit onverwachte hoek. De Ierse dj/producer Micky Modelle, die vooral veel furore maakt in Groot-Brittannië met de Zweedse artiest Basshunter, maakte onder zijn alter ego Funk-DeVice, een remix van Kamaliya’s single ‘Timeless’. Sindsdien staat het nummer in de hoogste regionen van de iTuneslijst.

Kamaliya is ons land vooral bekend van de FOX tv-serie ‘Meet The Russians’, waarin ze samen met haar man, de Pakistaanse miljardair Mohammad Zahoor, was te zien. Kamaliya is geboren als Natalya Shmarenkova op 18 mei 1977 in Zabaykalye, dat toen nog onderdeel was van de Russische federatie
Naast zangeres is Kamaliya ook actrice en model. In 2008 werd ze zelfs Mrs. World. Nadat haar familie begin jaren ’90 naar Liviv in Oekraïne verhuisde, nam ze vioolles en les in opera. Sinds 1997 heeft Kamaliya vijf albums uitgebracht.

Nena

‘Timeless’ is mede geschreven door Uwe Fahrenkrog-Petersen, de man die de meeste hits voor de Duitse groep Nena schreef, waar hij zelf ook deel van uitmaakte. Sinds 2013 is Petersen betrokken bij de carrière van Kamaliya.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten