zondag 6 november 2011

Ray Klaassen volgt zijn hart

Ray Klaassen: Tussen nu en nooit (100)

Ray Klaassen debuteerde in het eerste seizoen van The voice of Holland in de tweede aflevering met ‘Love you more’ van Racoon. Alle coaches drukten op de knop, zodat hij alle keuze had. Van Velzen was er zelfs van overtuigd dat hij één van de finalisten zou worden. Het had echter geen invloed op Ray, want hij had zijn keuze al gemaakt en koos voor Jeroen van der Boom. De finale haalde hij niet, want hij strandde in de vierde live show.

In tegenstelling tot andere afvallers van the Voice, bleef het daarna stil rond Ray. Ondanks zijn auditie met een Engelstalig nummer (‘Love you more’), ligt zijn hart echter bij het Nederlandstalige lied. En dat bewijst hij met ‘Tussen nu en nooit’, door hemzelf geschreven samen met Robert Dorn, dat de hekkensluiter is op #100. Tijd dus voor een (hernieuwde) kennismaking.

Raymond Klaassen (Driebergen-Rijsenburg, 2 maart 1972) heeft de liefde voor muziek vooral van zijn vader, die klassiek piano speelde. Het was echter niet de piano die hem in de muziek deed belanden, maar de gitaar. Op zijn elfde begon hij met gitaarlessen en elf jaar later volgde hij in Hilversum een 2-jarige zangopleiding. Vervolgens trad Ray met diverse bandjes op (onder andere Van Wanten), maar besloot alleen verder te gaan, want hij wilde ‘eerlijke muziek brengen, puur en recht uit het hart’.

Maar eerste werd hij met het item ‘Een wijssie voor een meissie’ de huiszanger van Q-music, waarvoor hij diverse jingles heeft ingezongen. Daarna sloeg Ray opnieuw een andere weg in en koos voor fulltime muzikant.

Sinds 2006 schrijft hij nummers samen met Joost Griffioen en dat leverde hits op voor Quincy (‘Alles of niets’, #27) en Tim Douwsma (‘Winter voor twee’, #13), beide dit jaar. Daarnaast namen onder anderen Gerard Joling, Wesley, Sita, Gene Thomas en Johnny Rosenberg nummers van hen op. Voor zijn deelname aan The voice had Ray al een aantal nummers uitgebracht, zowel in het Engels als in het Nederlands.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten