zondag 6 november 2011

Levels eindelijk te koop en grootste hit voor Avicci

Avicci: Levels (3) *** hoogste eersteweeks ***

‘Levels’ van Avicii is een nummer dat al maanden te horen is, zowel in de clubs als op bepaalde radiostations; 538 riep het al uit tot Dance Smash. Tijdens de afgelopen (verregende) zomer is het nummer zelfs gebombardeerd tot zomerhit. Maar een nummer moet wel te koop zijn, wil het kans maken om zomerhit te worden en was ‘Levels’ niet.

De reden waarom niet, is divers, maar heeft te maken met allerlei belangen. Het schijnt dat de platenmaatschappij niet wilde dat ‘Levels’ werd uitgebracht, omdat Tim Bergling, het alter ego van Avicii, net andere nummers had uitgebracht. ‘Penguin’ (#60 in september) en ‘Blessed’ van Tom Hangs feat. Shermanology (vorige week #22), waarbij Tom Hangs weer één van zijn pseudoniemen is. Met nog een release zou hij zichzelf in de wielen kunnen rijden.

Of was het gewoon een slimme zet van de platenmaatschappij, wachten met de release totdat er een hype geschapen was? Gevolg: altijd resultaat en dat blijkt wel, want ‘Levels’ is nu al de grootste hit voor Avicci. De hoogste notering tot nu toe was ‘Bromance’ dat vorig jaar de vijfde plaats bereikte.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten