zondag 6 november 2011

Pietentoppers brengen feest in Nederland!

de Pietentoppers: Feest in Nederland! (88)

De meningen over ‘Feest in Nederland!’ van de Pietentoppers zijn aardig verdeeld over de generaties. Volwassenen vinden dat het nummer in de zak van Sinterklaas mag, kinderen willen het nummer steeds weer horen (en zien). Aangezien de kinderen de doelgroep zijn met zulke plaatjes, hebben zij het laatste woord.

De Pietentoppers heten, naar ze zelf zeggen, Javiero, Nando en Geraldo. We hebben inmiddels één echte piet achterhaald: zanger/entertainer Peter van Wijngaarden, die de rol van Nando heeft. De koortjes op ‘Feest in Nederland!’ zijn ingezongen door zangeres Erica Groeneveld. Het nummer is geschreven door Arnan Samson, sinds 2007 eigenaar van het castingbureau Typies Casting.
Volgende week dinsdag, 12 november, zijn de Pietentoppers bij de intocht van Sinterklaas in Dordrecht en een dag later in Amsterdam (bij een andere Sinterklaas). Als jij meer weet over de Pietentoppers, laat het ons dan ook even weten, want wij willen graag volledig zijn in onze informatie.

1 opmerking:

  1. Peter van Wijngaarden is Javiero en niet Nando. Javiero was vroeger de zangpiet van SintHaarlem. Vooral goeie entertainer.

    BeantwoordenVerwijderen