zondag 17 november 2013

Martin Garrix derde Nederlander dit jaar met Britse #1-hit

Martin Garrix: Animals  (40)

De voorlaatste #1-hit in de Britse hitparade waar een Nederlander aan meewerkte, is al weer bijna negen maanden geleden. Op 23 februari kwam ‘I could be the one’ van Avicii vs Nicky Romero daar binnen op de eerste plaats. Drie weken daarvoor gold dat voor ‘Get up (rattle)’ van Bingo players feat Far east movement, dat zelfs twee weken bovenaan stond. Deze week kunnen we er weer eentje bijschrijven, ‘Animals’ van Martin Garrix, de zestiende in de historie. De eerste was ‘Mississippi’ van Pussycat in 1976. De volledige lijst vind je hier.

Van ‘Animals’, dat bij ons in augustus niet hoger kwam dan de derde plaats, waren op donderdagavond al zo’n 85.000 verkocht. Uiteindelijk verkocht het nummer 105.767 stuks en blijft ‘Somewhere only we know’ van Lily Allen ver voor, waarvan 94.004 zijn verkocht. Garrix is dit jaar al de tweede act die een #1-hit scoort rond de 17 jaar. De eerste was Lorde met ‘Royals’, vijf dagen voor haar zeventiende verjaardag. Garrix is de op een na jongste act die een Britse #1-hit scoort. De jongste is Little Jimmy Osmond met slechts 9 jaar en acht maanden op 23 december 1972 toen 'Long haired lover from Liverpool' de eerste plaats bereikte. Na Vlaanderen en Frankrijk is het Verenigd Koninkrijk het derde land waar ‘Animals’ de eerste plaats bereikt.

slaapkamer

Garrix werd zondagmiddag door Jameela Jamil, presentatrice van de Britse Top 40 via Skype gebeld. Hij bevond zich in zijn slaapkamer, de plek waar hij ‘Animals’ begin dit jaar afrondde. Het nummer had hij al in 2011 gemaakt, maar voor de huidige versie heeft hij alleen de melodie gebruikt. Eerder deze week liet hij aan Michiel Veenstra weten, dat als ‘Animals’ #1 zou komen, hij zou gaan paintballen in een konijnepak. Dus daar zal hij nu wel mee bezig zijn …

Geen opmerkingen:

Een reactie posten