vrijdag 22 november 2013

Hitflits: Robbie Williams loopt zesde #1-album mis; twee hits voor One direction

Op 12 september vierde Theodore Rose, dochter van Robbie Williams en Ayda Field, haar eerste verjaardag. 1 jaar is te jong om mee te doen bij een kinderkoor. En als er al een Kinderen voor kinderen koor is in Groot-Brittannië, dan zal Rose daarvan nooit deel uitmaken. Tenminste dat vermoeden wij, want onze Kinderen voor kinderen houden papa Williams mooi van de eerste plaats af!
Zijn tiende studioalbum, ‘Swing both ways’, stond bijna de gehele week bovenaan de voorlopige albumlijst en zou zeker zijn zesde #1-notering worden. Ware het niet dat op donderdag ‘Klaar voor de start (deel 34)’ van de Kinderen voor kinderen het heft in handen nam, en nu in totaal voor de vijfde week bovenaan de Album Top 100 staat. Het album verkoopt ruim een vijfde meer dan  ‘Swing both ways’.

Of het album van Williams, die op zondag 14 mei een concert geeft in het Ziggo Dome in Amsterdam, nog bij ons #1 komt, is maar zeer de vraag. Vandaag verschijnt ‘Duizend spiegels’ van Marco Borsato, dat in de voorverkoop al platina is. Er zijn er meer dan 50.000 van besteld, dus een #1 zit er volgende week zeker in en misschien wel voor langere tijd.

1000x

Overigens pakt Robbie thuis, dus in de Britse albumlijst, wel zijn #1-notering. Het is daar zijn dertiende #1-notering, en zijn elfde soloalbum. Daarmee staat hij op gelijke voet met Elvis Presley. Daarnaast is zijn #1-notering ook nog eens een mijlpaal in de Britse albumhistorie, want het is het 1000ste album dat daar de eerste plaats heeft bereikt! 'Songs For Swingin’ Lovers’ van Frank Sinatra was op 22 juli 1956 het allereerste #1-album daar. En niet het album van Freddy Canon, zoals we vrijdag meldden.

TOP 3

1  (1) Kinderen voor kinderen: Klaar voor de start (vijfde week)
2 E.W. Robbie Williams: Swing both ways
3  (2) Ilse DeLange: After the hurricane – Greatest hits & more

Alvorens we ons storten op de andere eerste weeks noteringen, eerst nog even aandacht voor twee bijzondere noteringen. Allereerst ‘Breaking the rules’ van Mainstreet dat op herhaling gaat op #7. Het album stond bij binnenkomst op 6 april al op de eerste plaats. In twee sessies stond het in totaal 24 weken genoteerd, voor het laatst op 5 oktober.

De herhalingsoefening van ‘Breaking the rules’ danken de vier jongens aan het uitkomen van deluxe versie. Daarop staan niet alleen drie extra tracks en live opnames. Het gaat de fans  vooral om de bonus DVD die er bij zit met live optredens tijdens de MainTour, alle videoclips, en de making of ‘The world is mine’. En niet te vergeten een 60 pagina boekje met nooit eerder vertoonde foto’s en  interviews. Dat wil toch elke Maniac zoals elke fan zich noemt!

De tweede bijzondere notering is van Armin van Buuren. Zijn album ‘Intense’ stijgt in de 29e week van 48 naar #11. Zomaar? Zeker niet. Vorig weekend verscheen ‘Intense (The more intense edition)’, 1 cd met alle nummers van ‘Intense’ plus 13 remixen, waaronder de John Ewbank classical remix van ‘This is what it feels like’ feat. Trevor Guthrie. Beide versies van ‘Intense’ zijn bij elkaar geteld en dat levert een elfde plaats op. De originele versie van ‘Intense’ kwam op 11 mei, de week van binnenkomst, binnen op de tweede plaats.

Resteren de andere binnenkomers, waarbij we weer een onderscheid maken tussen de oude garde en de debutanten. Allereerst de oude garde
#15 Tim Knol: Soldier on, morgenavond is Tim te gast in That’s’ Life op 3FM
#18 Glennis Grace: One christmas night only
#27 Mick Harren: Mick Harren zingt Willy Alberti
#51 Hooverphonic: Reflection
#53 Laura Pausini: 20 – The greatest hits
#71 Valerius: Marilyn White
#87 Rush: Clockwork Angels tour
#80 Charles Aznavour: Het allerbeste van / She (the best of), ‘Het allerbeste van’ gaat op herhaling op #5

De debutanten:
#32 Jake Bugg: Shangri la
#83 Dirk Scheele: De liedjes speeltuin
#85 Original soundtrack: Violetta
#86 Shovels & Rope: O’ be joyful, (sfeer) album uit juli 2012!
#89 Ophidian: Between the candle and the star
#93 Ásgeir: In the silence
#98 Hardwell: I am Hardwell

SINGLES

Ondanks alle geweld van vooral One direction (met twee singles!) blijft ‘Ik zou het zo weer overdoen’ van Marco Borsato met Trijntje Oosterhuis de bovenste beste in de Single Top 100. ‘Diana’ de eerste ven de boyband komen we toch pas tegen op #3, ‘Midnight memories’, titelnummer van het gelijknamige album dat afgelopen maandag via iTunes uitlekte, staat op #5. Morgen is het '1D Day', de dag dat in Los Angeles de wereldwijde première van het album plaatsvindt. 500 Nederlandse fans zijn uitverkoren om dit bij te wonen ... in de Amsterdam ArenA. De Watch Party begint 18.30, de uitzending start rond 20.00 uur.

TOP 3

1  (1) Marco Borsato & Trijntje Oosterhuis: Ik zou het zo weer overdoen (tweede week)
2  (4) Avicii: Hey brother
3 E.W. One direction: Diana

Enige nieuwe notering in de top 10 is ‘J’me tire’ van Maitre Gims, dat in de negende week van 16 naar #7 stijgt. Daarmee is het in korte tijd de tweede Franstalige hit. De eerste was ‘Papaoutai’ van Stromae, dat van 21 weken maar liefst 13 weken bij de bovenste 10 doorbracht, waarvan in augustus vier weken op #2.

De andere eerste weeks noteringen van deze week zijn de volgende:
#19 Justin Bieber feat. R. Kelly: Pyd
#51 Jason Derulo: Trumpets
#52 Matt Andersen: Broken man
#59 Ariana Grande: Last christmas
#60 Gebroeders Ko: Niet uit Volendam
#61 Hardwell feat. Matthew Koma: Dare you
#64 Storm Queen: Look right through

#84 Lily Allen: Hard out here, haar versie van Keane’s ‘Somewhere only we know’ pakt zondag waarschijnlijk de eerste plaats in de Britse hitparade. Het verschil met ‘Off the night’ van Bastille is geslonken van 4200 naar minder dan 200 singles! Voor ‘Hard out here’ zit er zeker een top 10-notering in. ‘Animals’ van Martin Garrix (vorige week binnen op #1) komt rond de zesde plaats uit en stijgt in de 20e week bij ons van 40 naar #28

#89 Rein Mercha: Pijn (Hurt)
#96 Knarsetand: My escape
#97 Wim Rijken: Ik wil meer
#99 Caro Emerald: I belong to you

Tot zover deze Hitflits. Morgenmiddag belichten we het succes van Kinderen voor kinderen in de albumflitsen op de nieuwspagina van 3FM. En na het weekend zijn we weer terug op deze blog met een nieuwe Megaman.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten