zondag 14 augustus 2011

Lucenzo evenaart Kaoma

Lucenzo feat. Don Omar: Danza kuduro
Lucenzo feat. Big Ali: Vem dançar kuduro (1) *** vierde week op #1 ***


Ondanks of misschien dankzij een petzomer in grote delen van Europa, blijven de zomerse nummers ‘Vem dançar kuduro’ van Lucenzo feat. Big Ali en ‘Danza kuduro’ van Lucenzo feat. Don Omar, de Single Top 100 aanvoeren.

Zoals je vorige week hebt kunnen lezen is het van oorsprong Portugese nummer de vierde #1-hit in het Portugees. Inmiddels staat het voor de vierde week bovenaan en daarmee evenaart het de ‘Lambada’ van Kaoma dat in 1989 ook vier weken op de eerste plaats stond. Gezien de weinige concurrentie zal ook die hobbel wel worden genomen, want ‘Somebody that I used to know’ van Gotye feat. Kimbra, dat deze week doorstijgt naar de derde plaats, zien we (nog) niet #1 komen.

coverversies

Inmiddels hebben twee covers van de huidige #1-hit een notering behaald. De eerste, ‘Fiësta Holanda (oy oy oy)’ van Dennis Bax & Def Rhymz hield het in juli niet langer dan één week vol op #74. Vorige week probeerde Daniël Hoekstra het als zijn alter ego Danio Crespo met ‘One more kuduro’. Deze week stijgt zijn versie door van 92 naar #57.

In de Bubbling Under Top 100, de wachtkamer van de Single Top 100 staat Alejandro Crespo met ‘Danza kuduro’ te trappelen om door te stijgen. De versie van de Brabantse zanger Joeri Plaizier onder de titel ‘Oy oy oy (Danza Kuduro)’ hebben we nog nergens zien langs komen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten