zondag 14 augustus 2011

Hot chelle rae heeft muzikale genen

Hot Chelle Rae: Tonight tonight (44) *** hoogste eersteweeks ****

Uit Nashville, Tennessee, komt de band Hot chelle rae, opgericht in 2005 door Ryan Keith Follese (zang/ritmegitaar) en Nash Overstreet (zang/leadgitaar). De band is vernoemd naar Chelle Rae, een naar het schijnt toegewijde fan, die de jongens op MySpace stalkte. Achteraf bleek het om een meisje te gaan die zei dat ze model was en van alles voor de jongens zou kunnen regelen. Ja ja.

Naast Follese en Overstreet bestaat Hot chelle rae verder uit Ian Keaggy (achtergrondzang/basgitaar) en Jamie Follese (drums), de jongere broer van Ryan Keith, allen in de leeftijd 19 – 25 jaar. De jongens zijn al hun hele (jonge) leven met muziek bezig. Niet vreemd als je weet dat de vaders van de jongens allen in de muziek zitten.
De vader van Nash, is countryzanger Paul Overstreet, die van de broers Follese, Keith Follesé, ook countryzanger en de vader van Ian is zanger/gitarist Phil Keaggy. Toch komen de muzikale voorbeelden van Hot chelle rae niet alleen uit de countrymuziek. Hun inspiratiebronnen zijn divers: Michael Jackson, Prince, Sheryl Crow, Tom Petty, maar ook Queen en the Beatles.

In 2009 bracht Hot chelle rae het album ‘Lovesick electric’ uit, dat nog geen potten kon breken. Dat ziet er beter uit als ze met hun tweede album komen, waarvan‘Tonight tonight’, de eerste single is, en op #44 de hoogste eersteweeks.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten