zondag 3 november 2013

DJ Makj was Formule 1 coureur in China

Hardwell & Makj: Countdown (41)

Op donderdag 17 oktober, twee dagen voordat Robbert van de Corput, alias dj Hardwell, uitgeroepen werd tot beste dj van de wereld, ging de documentaire ‘I’m Hardwell’ in première in het Tuschinski Theater in Amsterdam. Drie jaar lang werd hij op de voet gevolgd door cameraman en stadsgenoot Robin Piree. In de documentaire, die inmiddels in Pathé bioscopen in het land draait, draait het om de wens die Hardwell op zijn 16de deed: ooit de nieuwe nummer één DJ van de wereld te worden. En die droom is uitgekomen!

kart racer

‘Countdown’ maakte Hardwell met Makj, pseudoniem voor de Amerikaanse dj Mackenzie Johnson, niet te verwarren met de gelijknamige 22-jarige zangeres. Mackenzie, geboren in San Luis Obispo in de staat Californië, is al zo’n 8 jaar dj. Vroeger zag het er echter helemaal niet naar uit dat hij dat zou worden. Op zijn twaalfde begon hij met kart racen en belandde in de Formule 1 wagens. Hij woonde een tijdje in China, omdat het racen daar een stuk goedkoper is dan in Californië. Daar zat hij op een kostschool voor kinderen die bezig zijn in de racesport.

muziek

Op zijn vijftiende werd hij uitgenodigd voor een race. In dat weekend zag hij DJ Qbert plaatjes draaien en was direct om, dat wilde hij ook!. Bij zijn terugkomst in Californië, sloot hij zich twee weken op om het dj-vak te leren. Zijn eerste optreden was op een bruiloft.

Inmiddels heeft hij diverse festivals en tournees gedaan door Noord Amerika en de rest van de wereld. Vorig jaar verhuisde hij naar Los Angeles. Op 25 juni, zijn 23e verjaardag, bracht hij het nummer ‘Springen’ uit op het label Hysteria van de Bingo players. De naam Makj ontstond op de middelbare school. Dat begon met Mak (van McKenzie) en later werd dat Makj (vanwege de achternaam Johnson). Naast Hardwell werkte Mack ook samen met Nicky Romero.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten