zondag 3 november 2013

Laura Jansen op de Nederlandse tour

Laura Jansen & FIT: Stapje terug (remix) (57)

“Misschien maken wij wel een statement, dat wij elkaar qua stijlen kunnen vinden. We hebben heel veel respect voor elkaar en kunnen dat laten zien. Misschien dat meerdere muzikanten dat zouden moeten doen. Dat zou wel tof zijn.” Dat zei Laura Jansen tijdens de totstandkoming van ‘Stapje terug (remix)’, dat ze maakte met MC FIT van Flinke namen.
FIT, echte naam Glen Faria, schreef ‘Stapje terug’ voor zijn album ‘Glen Faria’ (juni 2013), naar aanleiding van gesprekken die hij voerde met kids op scholen, waar hij lesgeeft. Uit die gesprekken bleek dat kids, die hem herinneren zoals hij vroeger was, aan het zoeken zijn, niet weten naar wie ze moeten luisteren.

3FM Awards

In april van dit jaar zag FIT het optreden van Laura tijdens de 3FM Awards, zittend achter de piano, haar liedje ‘Queen of Elba’ zingen en hij was meteen verkocht. Ook Laura was onder de indruk, vooral van zijn nummer ‘Stapje terug’. Ze benaderde hem om een nieuwe versie op te nemen, maar helemaal niet met de bedoeling het ook uit te brengen.

universeel

Over de nummers van Glen zegt ze: “Qua onderwerp, gaan die veel dieper dan de meeste hiphop nummers die ik ken. Het gaat niet zozeer om heel hard zijn, maar juist om wat doe je er mee. Je verantwoordelijkheid, je positie en je macht en als man of vrouw, hoe je elkaar behandelt. Dat vind ik best wel een universeel thema.”

FIT vond dat zijn nummer nog genoeg ruimte had om er mee aan de slag te gaan. Hij vond het sowieso tof dat zij iets aan het nummer veranderde. Toen het nummer af was en de reacties binnenstroomden, bleek al snel dat niet uitbrengen geen keuze meer was. Het is voor de eerste keer dat Laura Jansen in het Nederlands zingt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten