dinsdag 19 april 2011

Nederland helpt Japan en Glennis Grace

Glennis: Afscheid (1)*** tweede week op #1 ***

Tot veler verrassing blijft ‘Afscheid’ van Glennis Grace de bestverkochte (download) single van de afgelopen week. Zoals we in de hitflits al meldden, was Alexis Jordan met ‘Happiness’ de eerste dagen hard bezig om de eerste plaats weer terug te pakken; de verschillen werden dan ook met de dag kleiner.

Waarschijnlijk is ‘Afscheid’ dan ook gered door het optreden van Glennis Grace en Xander de Buisonjé tijdens het benefietprogramma ‘Nederland helpt Japan’ (voorlopige opbrengst € 6 miljoen), op woensdag 13 april 2011. Na de tv-uitzending liep ‘Afscheid’ verder uit op ‘Happiness’. Met andere woorden: ‘Afscheid’ dankt twee keer de #1-positie aan twee verschillende tv-programma’s. De eerste keer was ‘De beste zangers van Nederland’, uitgezonden op 26 maart 2011.

Met een tweede week voor ‘Afscheid’ op #1, staat er sinds 1 januari 2011 weer een nummer langer dan één week achtereen bovenaan de Single Top 100. In die week haalde ‘Hello’ van Martin Solveig feat. Dragonette ook een tweede week op #1 en daar zou nog een week bijkomen. Het is vrijwel zeker dat dat Glennis niet gaat lukken.

‘Afscheid’ staat niet alleen voor de tweede week op #1. Het nummer kwam ook binnen op #1. En beide hitfeiten hebben we ook al lange tijd niet meer gezien in de Single Top 100. De laatste keer was op 4 september 2010, toen ‘Een nieuwe dag’ van Nick & Simon, de week daarvoor binnen op #1, ook een tweede week op de eerste plaats stond.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten