vrijdag 10 juni 2011

Hitflits: tweede #1 voor Coldplay; Adele ook te sterk voor Ilse DeLange

Hitflits: tweede #1 voor Coldplay; Adele ook te sterk voor Ilse DeLange
 
Morgenavond sluit Coldplay de eerste dag van Pinkpop 2011 af met een concert van ruim anderhalf uur, waarbij ze zo’n vijf nummers zullen spelen van hun aankomende vijfde album. Het eerste nummer kennen we al, ‘Every teardrop is a waterfall’, dat binnenkomt op de eerste plaats van de Single Top 100. Het is na ‘Talk’, dat eind 2005, begin 2006, zes weken op de eerste plaats stond, hun tweede #1-hit. Zolang zal ‘Every teardrop is a waterfall’ het niet volhouden bovenaan. Wellicht is het na één week al gedaan, want vanavond is de finale van X-factor, dat ongetwijfeld een run zal opleveren voor de download van de winnaar.

De voorsprong van ‘Every teardrop is a waterfall’ op de #2, ‘Give me everything’ van Pitbull feat. Ne-Yo, Afrojack & Nayer, gestegen vanaf de derde plaats, is bijna 25%.Pitbull is echter niet de echte bedreiging voor Coldplay. Dat wordt ‘Loca people’ van Sak Noël, gestegen van 60 naar #3, maar vanwege X-factor, nog even een weekje geduld moet hebben. ‘Happiness’ van Alexis Jordan, dat zes weken bovenaan stond, zakt naar de vierde plaats. Maar niet getreurd, ‘Good girl’, de opvolger, komt deze week binnen op #73.

De top 10 is flink opgeschud, want naast de single van Coldplay en Sak Noël, zijn er nog drie nummers die daarin belanden. Het meest irritante nummer van dit moment, ‘Cry (just a litttttttttle)’ van Bingo players, gaat van 16 naar #7 en ‘Schaduw’ van Leonie Meijer, stijgt in de tweede week van 17 naar #9. Tenslotte stijgt ‘Mijn woord’ van Thomas Berge terug de top 10, van 12 naar #10. Het nummer stond al eerder drie weken in de top met als hoogste plaats op 14 mei #8.

Buiten de stijger van Sak Noël, is er nog een grote stijger deze week. Van 100 naar #54 gaat ‘Alpes d’HuZes’ van Maarten Peters & Margriet Eshuijs. De opbrengst van het nummer gaat geheel naar onderzoek voor kanker. De opbrengst van de actie dit jaar, die afgelopen donderdag werd afgesloten met meer dan 4000 wielrenners die één of meerdere keren de berg beklommen, heeft het streefbedrag van € 20 miljoen gehaald.

De andere eersteweeks noteringen:

#19 Los Angeles, the voices: Mijn laatste lied voor jou
#30 Billy the klit feat. Minnie: Don’t be shy
#43 Edwin: Laat je leven
#56 DJ Tony star: Rock you real hard
#62 Mike & Colin: Wat is ze mooi
#79 Close II you: Fuel to my fire
#84 Jaman: Ik wil een goede vader voor je zijn
#89 Jeronimo: I am no superman
#92 Danny Nicolay: Nee!
#99 Shakira feat. Pitbull: Rabiosa

Twee nummers gaan op herhaling. Op #100 ‘Walk’van the Foo fighters, die komende maandagavond Pinkpop afsluiten. De andere is ‘Welcome home’ van Radical face op #58. Dat nummer kwam op 26 maart binnen dankzij een reclamespot voor een fototoestel van Nikon. Na vier weken was het weer verdwenen, met als hoogste notering #78. Inmiddels is de fotofabrikant een nieuwe reclamecampagne gestart, met een nieuw filmpje, maar met hetzelfde nummer, dat deze week op herhaling gaat op #58. Stukken hoger dan eerder dit jaar!

Wekelijks volgen we de verrichtingen van ‘I gotta feeling’ van the Black eyed peas, dat twee weken geleden de 100 weken passeerde. Vorige week steeg het naar #42, deze week zakt het in de 102de week naar #57.

In de Album Top 100 heeft Adele met succes de aanval van Ilse DeLange weten te trotseren. Ilse bracht vorige week vrijdag haar DVD/cd ‘Live in Gelredome’ uit, die direct na het weekend ‘21’ van Adele van haar troon stootte. Echter al snel pakte Adele die terug en voert aan het einde van de week nog steeds de nieuwe Album Top 100 aan, en verkoopt een derde meer dan het album van Ilse. ‘21’ staat nu zestien weken op de eerste plaats. ‘To get her together’ van Anouk zakt naar de derde plaats. Schrale troost voor Ilse, dat ze de Gulden Vedel heeft gewonnen, omdat haar muziek vorig jaar het meest is gedraaid tijdens danslessen. En dat kan Anouk (nog) niet zeggen! Aanstaande donderdag wordt de prijs uitgereikt, maar Ilse heeft al laten weten dan andere verplichtingen te hebben.

Verder gebeurt er niet zoveel in de Album Top 100. Het restant eersteweeks noteringen is precies op twee handen te tellen en dat zijn de volgende tien:

#6 Arctic monkeys: Suck it and see
#21 Jan Leliveld: Een voor een
#44 Semino Rossi: Augenblicke
#45 Iron maiden: From fear to eternity – the best of 1990 – 2010
#51 Rene Karst: Hellup
#54 Paul Kalkbrenner: Icke wieder
#69 Depeche mode: Remixes 2 – 1981 - 2011
#85 Floggy molly: Speed of darkness
#91 My morning jacket: Circuital
#100 Bee Gees: Mythology

Er komt een lang, muzikaal weekend aan, met vanavond de finale van X-factor en vanaf zaterdag de 42ste editie van Pinkpop. Als je daar naar toe gaat, veel plezier. En anders wordt het wellicht genieten aan de (goede oude) radio, tv en/of internet. Daarna melden wij ons weer met een nieuwe Megaman.

N.B. Tot onze verrassing zijn er instellingen aan de blog veranderd, waardoor de Megaman niet geheel wordt getoond zoals je gewend bent. De kop mist, foto's worden anders getoond enz. We zullen kijken wat daar aan te doen valt. Zoals gezegd, ook voor ons is dit nieuw.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten