zondag 5 juni 2011

Pleasurekraft is ontstaan via MySpace

Pleasurekraft: Carny (83)

Rondom Pleasurekraft, een duo dat werkt vanuit de Verenigde Staten van Amerika, heerst een hoop onbekendheid. En dat willen ze het liefst zo houden. Maar dan ken je de Megaman nog niet, want die laat zich niet zo snel afwimpelen!

Pleasurekraft bestaat uit Kalle Ronngardh uit Stockholm en de Amerikaanse Iraniër Kaveh Soroush. Beiden brachten nummers uit op het label Anjunadeep, maar de kennismaking verliep via MySpace. Daarop besloten ze om de ideeën te bundelen en samen te gaan werken.

Het eerste resultaat was ‘Dancing with strangers’ in 2008, waar de Britse toonaangevende dj Pete Tong lucht van kreeg, en het begon te draaien. In 2009 kwamen ze met de track ‘Tarantula’, en besloten onder de naam Pleasurekraft nummers uit te brengen. ‘Carny’ is hun eerste hit.

De naam Pleasurekraft ontleenden ze aan een de serie ‘Dexter’, hier uitgezonden door de VPRO. In een aflevering zegt Dexter ‘to his boat as a pleasure craft’, dat de twee producers zo goed vonden klinken, dat ze er één woord van maakten: Pleasurekraft. Maar dan wel met een k, omdat de voornaam van beiden met een k begint. Kaveh heeft een eigen platenlabel, Brandnewvibe, maar samen hebben ze het label Kraftek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten