vrijdag 9 januari 2009

Hitflits: Adele na bijna een jaar op #1

De hele week zat ‘Ayo technology’ van Milow op de eerste plaats te azen, maar uiteindelijk moet hij genoegen nemen met een derde plek. ‘Verliefdheid’ van Jordy van Loon heeft hem ingehaald, maar ‘Dochters’ van Marco Borsato blijkt nog net even sterker te zijn en blijft dus #1 in de Single Top 100, voor de zesde week.

B-Yentl pakt deze week een top 10-notering met ‘No one but you’. Het nummer stijgt in de zesde week van 21 naar #8. Ook top 10, maar dan al in de tweede week, is er voor ‘Rap das armas’ van Cidinho e Doca dat stijgt van 33 naar #9. En terug bij de bovenste tien is ‘So incredible’ van Ilse DeLange, dat van 15 naar #10 stijgt. Zal zeker komen door de optredens rond de jaarwisseling en de Mega-award die zij op 1 januari ontving.

Grote stijgers zijn er voor Dries Roelvink met ‘Maria Magdalena 2008’ (van 29 naar #13), Gio met ‘Jij hebt me’ (van 28 naar #14), ‘Another day’ (vorige week 3FM Megahit) van Bertolf (van 37 naar #17) en ‘Single ladies (put a ring on it)’ van Beyoncé (van 48 naar #20).

In de eerste echte singlelijst van 2009 zijn we verlost van alle kerstnummers, met uitzondering van ‘Christmas eve (I'm missing you)' van Tessa op #83. Veertien echte binnenkomers kunnen we begroeten, waarvan Rihanna de hoogste pakt op #30 met ‘Rehab’. Daaronder nieuw werk van ondermeer Mooi wark met ‘Wij goan naor huus’ (op #35), ‘Circus’ van Britney Spears (op #47), Meck feat. Dino met ‘So strong’ (op #53), ‘Use somebody’ van Kings of Leon (op #59), de nieuwe Megahit, ‘Meer’ van Judith (op #69) en ‘Run’ van Leona Lewis (op #77).

De Album Top 100 kent wel een nieuwe #1. Met de single ‘Make you feel my love’ redde Adele het net niet; het nummer zakt deze week van 2 naar #5. Maar met het album ‘19’ lukt het haar wel, want dat stijgt in de 47ste week van 5 naar #1. Het album was vorig jaar niet hoger gekomen dan de vierde plek. Naar #2 stijgt ‘The Priests’ van the Priests en van 7 naar #3 gaat ‘Incredible’ van Ilse Delange. ‘Wit licht’ van Marco Borsato valt terug van 1 naar #4.

De hoogste binnenkomer is ‘The Cats 100’ van the Cats op #12. De single ‘Another day’ van Bertolf doet het bijzonder goed en dat heeft zijn weerslag op het album ‘For life’, dat binnenkomt op #74. Net binnen op #95 is ‘For Emma, forever ago’ van Bon Iver. En ronduit teleurstellend is de binnenkomst van ‘Troost – oudejaarsconferentie 2008’ van Youp van het Hek op een 35ste plaats.

Na een zeer rustige eerste week, zijn we nu weer een beetje op nivo met achttien binnenkomers in de Single Top 100, waarvan er vier op herhaling gaan. In de Album Top 100 is het met met vier echte binnenkomers nog redelijk rustig. Al met al genoeg stof voor een nieuwe Megaman. Na het weekend kun je deze tegemoet zien.

2 opmerkingen:

  1. Jullie schrijven dat alle kerstplaten eruit zijn, maar Tessa staat toch nog op nummer 83?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Helemaal gelijk! Tessa is over het hoofd gezien. Dank voor je opmerking. En Tessa zal hier blij mee zijn.

    BeantwoordenVerwijderen