zondag 14 april 2013

Grootste hit voor Armin van Buuren

Armin van Buuren feat. Trevor Guthrie: This is what it feels like (2) *** hoogste eerste weeks ***

Twee keer eerder scoorde Armin van Buuren een top 10-hit: ‘Going wrong’ met DJ Shah feat. Chris Jones (#5 in 2008) en ‘Not giving up on love’ vs Sophie Ellis-Bextor (#8 in 2010). Hoger dan een vijfde plaats was hij dus nog nooit gekomen. Met ‘This is what it feels like’ feat. Trevor Guthrie, binnen op #2, komt daar in één klap verandering in. Armin scoort er zijn 26e notering mee, en zijn grootste hit. Het nummer is de voorloper van zijn album ‘Intense’ dat op 3 mei uitkomt, waaraan onder andere Laura Jansen meewerkt.

Canadees

Op zijn 25 voorgaande hits, werkte Armin al samen met vocalisten uit diverse landen: vijf Britten, een Duitser, twee  Amerikanen, een Australiër, vijf Nederlanders en twee Nederlandse groepen. Een Canadees zat daar dus nog niet bij, maar daar komt deze week verandering in. Want Trevor Guthrie, de zanger op ‘This is what it feels like’ is geboren in North Vancouver, British Columbia, een provincie in het westen van … Canada!

Trevor Guthrie was er vroeg bij met muziek, want op zijn derde kroop hij al achter de piano. En een jaar later gaf hij zijn eerste concert! Vervolgens is hij gitaar gaan spelen en liedjes gaan schrijven. Van 1993 – 2005 was Guthrie zanger van de groep soulDecision dat vooral in eigen land succes had.

Armin van Buuren? Never heard of!

Via een vriend van hem in Vancouver die werkte met de Duitse dj Markus Schulz, kreeg Guthrie de track ‘This is what it feels like’, met het verzoek om het in te zingen. Vervolgens werd zijn bijdrage naar Armin gestuurd, die het nummer afrondde tot wat het nu is. Een half jaar geleden had Guthrie nog nooit van Armin van Buuren gehoord, en nu scoort hij dankzij hem een #2-hit!

koninklijk optreden

Op 30 april verzorgt Armin samen met het Concertgebouw Orkest, op het Java-eiland, een optreden voor de nieuwe koning en koningin. Het optreden vind plaats op verzoek van Willem Alexander en Maximá zelf, die dan bezig zijn met hun koningsvaart.Ruim een half jaar later, op 15 november, volgt ‘Armin only’, een concert van Armin in het Ziggo Dome in Amsterdam. Of Guthrie daar ook bij zal zijn is onbekend. Misschien dat Laura Jansen, die te horen is op het nummer ‘Sound of the drums’, in de buurt is en even langs komt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten