zondag 14 april 2013

Blurred Lines bijna goud

Robin Thicke feat. T.I. + Pharrell: Blurred lines (1)       *** eerste week op #1 ***

De ‘unrated clip’ (zo’n half miljoen keer bekeken) en de gewone clip (3 miljoen keer) zullen er zeker toe hebben bijgedragen dat ‘Blurred lines’ van Robin Thicke feat. T.I. & Pharrell de nieuwe #1 is. Maar zonder die clips blijft het nummer nog steeds overeind en blijkt de kracht van het nummer.

Nederland de eerste

In Frankrijk staat ‘Blurred lines’ op #8, in Nieuw Zeeland op #2, en dus is Nederland het eerste land waar het de eerste plaats bereikt. Sowieso is het voor de drie artiesten hun grootste hit.


onderweg naar goud

Dagelijks gaan er van ‘Blurred lines’ zo’n 1000 stuks over de digitale toonbank. Met deze aantallen zal het nummer volgende week al de gouden status bereiken. En als de komende weken geen koningsliederen of nummers uit Volendam roet in het eten gooien, zou ‘Blurred lines’ wel eens lange tijd #1 kunnen blijven en komt de platinagrens (20.000 downloads) in zicht.

Voor zijn nieuwe album heeft Robin Thicke al zo’n 40 nummers klaar liggen, waaronder drie nieuwe nummers met Pharrell Williams. Met uitzondering van de samenwerking met Pharrell en T.I., komt er – vooralsnog – geen nummer op met anderen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten