zondag 16 januari 2011

Enrique Iglesias zingt wat anderen denken

Enrique Iglesias feat. Ludacris & DJ Frank E: Tonight (I’m fuckin’ you) (11)

Met ‘I like it’ feat. Pitbull (#18) sloeg Enrique Iglesias al een andere weg in, meer dance en qua tekst gedurfder. Dat zette hij door op ‘Heartbeat’ feat. Nicole Scherzinger (#33), beide hits in 2010. En nu met ‘(I’m fuckin’ you)’ feat Ludarcis & DJ Frank E gaat hij nog een stapje verder. Maar toch vind Enrique dat hij niet te ver is gegaan.

“Muziek is veel directer dan voorheen, je kunt alles zeggen wat je wilt.” Volgens Enrique denken de meeste jongens en meisjes het, maar hebben het lef niet om het te zeggen. Maar laten we er niet te moeilijk over doen, het is maar een liedje, je moet het niet te serieus nemen. Gelukkig voor de (Amerikaanse) puriteinen is er ook een ‘gekuiste’ versie, getiteld ‘Tonight (I’m lovin’ you)’. Van de laatste is wel een videoclip beschikbaar, van de andere (nog) niet.

Op ‘Tonight (I’m fuckin’ you)’ of ‘Tonight (I’m lovin’ you)’ wordt Enrique bijgestaan door Ludacris en DJ Frank E. Ludacris was tweede keuze, want aanvankelijk zou rapper Tyga van de band Young money meedoen, maar die haakte af.

DJ Frank E heet volgens de burgerlijke stand van Denver, Colorado, Justin Franks. Hij begon in de muziek met het mixen van nummers. Vervolgens is hij gaan samenwerken met Adelio Lombardi, oprichter van Side 3 Enterntainment en eigenaar van de Site 3 studio’s in Denver. Daar leerde Franks nog meer de kneepjes van het vak en inmiddels is hij een veel gevraagd remixer/producer. Sinds 2008 heeft hij nummers geproduceerd voor onder anderen Black eyed peas, Nelly Furtado, Tiësto, Eminem, Madonna en Kanye West.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten