zondag 16 januari 2011

Niton was eerst een instrumentaal nummer

Eric Prydz: Niton (82)

Zijn voormalige maatjes van de Swedish house club scoorden afgelopen jaar twee vette top 10-hits, waaronder een #1-positie voor ‘Miami 2 Ibiza’ met behulp van Tinie Tempah. Het lijkt er dus op de Zweedse dj/producer Eric Sheridan Prydz de Swedish house club te vroeg heeft verlaten. Of eigenlijk moest verlaten, want volgens Sebastian Ingrosso, maakte Eric door zijn verhuizing naar Londen, geen deel meer uit van de club.

Niton (the reason)’ is zijn vierde hit en de drie voorgaande bereikten allen de top 10, waarvan ‘Pjanoo’ in 2008 zelfs de derde plaats. De verwachtingen voor ‘Niton’ zijn dan ook hoog gespannen. Het nummer is de voorloper van een album waaraan hij al sinds 2005 aan werkt.

zanger erbij

Zoals veel dancetracks, was ‘Niton’ oorspronkelijk een instrumentale track die eerst is uitgeprobeerd in de clubs. Vervolgens is de Welse zanger/producer Jan Burton gevraagd om een tekst in te zingen. Prydz is niet de eerste die zijn stem leent. Burton is ook te horen op het nummer ‘Dangerous power’ van het Amerikaanse duo Gabriel & Dresden. Recentelijk werkte hij samen met Super 8 & Tab aan zijn debuutalbum. Eerder maakte Burton deel uit van het project Syntax.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten