zaterdag 18 juni 2016

Albumflitsen bij week 25 - 18 juni 2016

Zoals we in de Hitflits al meldden is de #1 dezelfde als vorige week en de week daarvoor: Hard Work Pays Off 2 van Broederliefde, dat nu vijf weken bovenaan staat. Volgende week moeten ze (even?) plaats maken voor The Getaway van de Red Hot Chili Peppers. Over naar de nieuwe noteringen van deze week.

#2 Sevn Alias: TwentyFourSevn 3 (Pinkpop)
Net als GlowInTheDark x SFB met Litatie, drie weken geleden, lukt het ook Sevn Alias niet om Broederliefde van de eerste plaats te stoten. Zijn Twenty Four Sevn 3, opvolger van Twenty Four Sevn 2 (#10 in januari), scoort weliswaar veel hoger, een tweede plaats, maar blijft relatief ruim een kwart achter bij Hard Work Pays Off 2 van Broederliefde.

Naast de albumnotering, scoren vijf tracks van Twenty Four Sevn 3 in de Single Top 100. Wellicht dat Twenty Four Sevn 4 (zal er toch wel komen?) het verschil gaat maken voor Sevn Alias, wiens echte naam: Sevaio Mook is.

#3 Cho: Knock Knock III
Na twee kleine hitjes komt Giovanni Rustenburg uit Amsterdam, ofwel rapper Cho, met een volwaardig album, Knock Knock III. Zeventien nummers staan er op, twee daarvan krijgen ook een notering in de Single Top 100. Voor Knock Knock III maakte Cho de mxtapes Knock Knock, Knock Knock II en de EP Misschien Wel Hè? Aan Knock Knock III werkten een flink aantal collega-hip hoppers mee, waaronder Hef,  Idaly en Willie Wartaal.

#7 Paul McCartney: Pure McCartney (Pinkpop)
Wat zoekt een 73-jarige zanger op Pinkpop? Velen vroegen zich dit af, begin dit jaar bij de bekendmaking van het optreden van Sir James Paul McCartney. Maar nadat hij afgelopen zondag de 46e editie van Pinkpop afsloot, waren velen er van overtuigd dat hij daar hoorde te staan.

Paul McCartney, één van de laatst nog in levend zijnde popiconen, zou al in 2013 naar Pinkpop komen. Door een communicatiefoutje (normaal is Pinkpop met Pinksteren, dat jaar echter niet en dat wist het management niet), ging dat niet door. Drie later speelde hij alsnog de sterren van de hemel in Landgraaf. Pure McCartney is het zoveelste verzamelalbum , dat in twee configuraties te koop is: een dubbel-cd met 39 tracks of de deluxe edition met 66 tracks. Zaterdag 18 juni mocht Sir Paul 74 kaarsjes uitblazen.

#9 Tom Odell: Wrong Crowd (Pinkpop)
In 2012 scoorde deze Britse zanger een wereldhit met ‘No Other Love’, dat bij ons begin 2013 een weekje op de zesde plaats stond. Het album Long Way Down knalde eind juni van dat jaar binnen op de eerste plaats. Nu is er eindelijk de opvolger, Wrong Crowd, met de  single ‘Magnetised’.

#17 Kraak & Smaak: Juicy Fruit
Vorige week zaterdag, 11 juni, presenteerde Kraak & Smaak in de ‘Tolhuistuin’ in Paradiso, hun vijfde album Juicy Fruit. Kraak & Smaak bestaat sinds 2003 en wordt gevormd door leidenaren Mark Kneppers, Oscar de Jong en Wim Plug. Op het album en tijdens optredens, worden de drie bijgestaan door onder andere zanger Ivar Vermeulen en zangeres Berenice van Leer. Een speciale bijdrage leverde de Amerikaanse zanger Mayer Hawthorne op het nummer ‘I Don’t Know Why’, de eerste single.

#26 Shaking Godspeed: Rumspringa
Voor de eerste keer zingt de Nederlandse bluesband Shaking Godspeed, in het Nederlands. Dat doen ze voor het muziektheaterstuk ‘Rumspringa’ van Iona Daniel en Rineke Roosenboom op het Oerol festival op Terschelling.

#38 Band of Horses: Why Are You OK
Vijftal uit Seattle, Washington, dat zich eerst Horses noemde. Why Are You OK is het vijfde album, dat geproduceerd is door Jason Lyttle van Grandaddy.

#35 Van Morrison: … It’s Too Late To Stop Now … Volumes I, II, III, IV & DVD
In 1974 bracht de Ierse zanger Van Morrison de live-elpee It’s Too Late To Stop Now uit. In 2008 verscheen het voor het eerst op cd. Nu is dat album opnieuw uit, en zijn er nog 3 cd’s met live optredens uit 1973 toegevoegd: the Troubadour in Los Angeles op 23 mei, the Santa Monica Civic in California op 29 juni en the Rainbow in Londen op 23 en 24 juli. Tevens krijg je op een DVD de concerten in Londen er bij.

#42/68 Phil Collins: … But Seriously – Deluxe Edition / The Essential Going Back
Dit zijn de twee laatste deluxe uitgaven van twee oudere albums, in het kader van zijn 65-jarige leeftijd, eerder dit jaar. Beide albums bereikten, in 1989 respectievelijk 2010, de eerste plaats. Met zes eerdere opgepoetst albums is de box Take A Look At Me Now … nu kompleet!

#63 Nick Jonas: Last Year Was Complicated, na Who I Am
Als Nick Jonas & the Administration (#27 in 2010), bracht de Amerikaanse zanger Nick Jones van de Jones Brothers, twee eigen albums uit, die bij ons geen notering kregen.

#65 Rick Astley: 50
De Britse zanger Richard Paul Astley scoorde in de jaren ’80 diverse hits waaronder in 1987 een #1-hit met ‘Never Gonna Give You Up’. Tot 1989 werden die hits geschreven en geproduceerd door Stock Aitlken en Waterman. In 1989 scoorde Astley met het zelfgeschreven nummer ‘Hold Me In Your Arms’ (#35). Twee jaar later boekte hij zijn laatste notering met  ‘Move Right Out’ (#66), afkomstig van Free (#23), zijn voorlaatste albumnotering.

muziekindustrie zat

In 1993 trekt Astley zich terug uit de muziek om bij zijn familie te kunnen zijn. Later verklaarde hij dat de ware reden het gedoe met de muziekindustrie was. In 2002 pakte hij de draad weer op en nam het album Keep It Turned On uit, dat alleen op het vasteland van Europa werd uitgebracht. Er volgden diverse verzamelalbums en in 2005 het coveralbum Portrait.
50 is het achtste album van de 50-jarige Rick Astley, waarvoor hij de nummers zelf schreef en produceerde. In eigen land leverde het dit weekend zijn tweede #1-album op. In de afgelopen week zijn er daar 23.691 (incl. 160 streams) stuks van verkocht. Hij bleef daarmee ver voor op Wrong Crowd van de 25-jarige Tom Odell, dat 19.979 (incl .1326 streams) over de (digitale) toonbanken ging.

#66 Garbage: Strange Little Birds
Hits scoort de band de band van de Schotse Shirley Manson al lang niet meer. De hoogtijdagen van de groep liggen eind jaren ’90 met de hits ‘Only Happy When It Rains’ (#36 in 1996) en ‘I Think I’m Paranoid’ (#94 in 1998). In 1999 werd de groep gevraagd voor de soundtrack van de James Bondfilm ‘The World Is Not Enough’ met Pierce Brosnan. Met een 48e plaats is het nummer één van hun grootste hits.

Strange Little Birds is het zesde album van Garbage, dat ze zelf produceerden met de Amerikaan Billy Bush, die al eerder met hen werkte. De titel Strange Little Birds verwijst naar brieven van fans aan de bandleden en de muziek waar ze naar luisterden toen ze zelf tiener waren.

#67 Rival Sons: Hollow Bones
Dit is het vijfde album van de Californische rockband dat in het voorprogramma staat van de Europese tournee van Black Sabbath.

#72 the Beach Boys: Pet Sounds – 50th Anniversary Deluxe Edition
In 1966 was dit het elfde studioalbum met dertien klassiekers waaronder ‘Sloop John B’ en ‘God Only Knows’. Met $ 70.000,-- was het destijds één van de duurste albums, waarvan op één na alle nummers zijn geschreven door Brian Wilson. Na een uitgave op cd (in 1990) en een cd-box (in 1997), is het album nu verkrijgbaar op 4 cd’s met veel niet eerder uitgebracht materiaal en live opnamen.

#73 Airbag: Disconnected
Na The Greatest Show On Earth (#74 in 2013), scoort de progressieve Noorse rockband Airbag nu met hun vijfde album, Disconnected.

#76 the Temper Trap: Thick As Thieves
Derde album en tevens derde notering van rockband uit Melbourne in Australië. Viertal scoorde één hit bij ons: ‘Sweet Disposition’ (#54 in 2009).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten