zondag 12 juni 2016

Albumflitsen bij week 24 – 11 juni 2016

#2 the Rolling Stones: Totally Stripped
Totally Stripped, hun 32e top 10 notering, is een luxe uitvoering van het album Stripped uit 1995, dat bij ons de tweede plaats bereikte. De luxe uitvoering bevat 4 DVD’s: een documentaire en drie complete shows die de groep in  1995 gaf in L’Olympia in Parijs (3 juli), de Brixton Academy in Londen (19 juli) en Paradiso in Amsterdam (26 mei).

#3 Volbeat: Seal The Deal & Let’s Boogie
Op zondag 5 juni stond het Deense Volbeat te headbangen in het Goffertpark in Nijmegen tijdens ‘Fortarock 2016’, hét metalfestival bij uitstek. Met een nieuw album op zak, Seal The Deal & Let’s Boogie, hun zesde, leek de eerste plaats in de pocket.
Het liep echter anders af, want de Denen moeten genoegen nemen met een derde plaats, maar scoren daarmee wel hun beste album tot nu toe. Outlaw Gentlemen & Shady Ladies kwam in 2013 tot de vierde plaats.

Ook op ‘Fortarock 2016’ speelde de Amerikaanse metalband Disturbed. Dankzij het optreden en een bijzondere versie van ‘The Sound Of Silence’, die regelmatig te horen is, gaat hun album Immortalized op herhaling op #96.

Niet op ‘Fortarock 2016’, maar wel in het land, was de Britse metalband Iron Maiden. Niet alleen het vliegtuig van de band, de ‘Ed Force One’, met zanger Bruce Dickinson als piloot, kon op belangstelling rekenen. Ook het optreden dat de band op woensdag gaf in het Gelre Dome in Nijmegen trok veel publiek en dat zorgt er voor dat The Book Of Souls (#1 in september) op herhaling gaat op #54.

#5 Gerard Joling: Lieveling
Vorige week tipten we Lieveling, het negende soloalbum van Gerard Joling nog als een kanshebber voor de eerste plaats. Een optreden bij RTL Late Night en diverse instores in het land blijken echter onvoldoende te zijn voor een vijfde #1-notering. De komende week mag Gerard het nog eens proberen, want de week daarop is de #1 voor de Peppers!

Lieveling is uitgebracht via NRGY Music, de platenmaatschappij die Joling in 2013 verruilde voor Jan Smits Vosound Records. De tekstbijdragen op Lieveling zijn onder meer van Tom Peters, Eric van Tijn & Jochem Fluitsma en Kees Tel. Net als op zijn vorige album Ik Ook Van Jou (#1 in 2013), bevat zijn nieuwe album een duet, dit keer met Jandino: het nummer ‘Ik Kijk In Je Ogen’.


#8 Paul Simon: Stranger To Stranger
In de Britse albumlijst boekt de Amerikaanse zanger Paul Simon met Stranger To Stranger zijn vijfde #1-notering en de eerste in 26 jaar, sinds Rhythm Of The Saints in 1990. Bij ons komt zijn dertiende soloalbum binnen op de achtste plaats en is het de eerste notering sinds Graceland – 25th Anniversay Edition (#4 in 2012).

#30 Brennan Heart: I Am Hardstyle - # The Album
Na Musical Impressions als Scantraxx presents Brennan Heart (#62 in 2009), komt de 34-jarige Fabian Bohn, alias Brennan Heart, met zijn tweede album. I Am Hardstyle - # The Album is volledig geïnspireerd op de hardstyle scene die hij in 2015 leerde met het creëren van I AM HARDSTYLE. Fabian: “We laten de wereld zien dat Hardstyle meer is dan een muziekgenre. Een manier van leven, die je laat lachen als dat even niet lukt en zorgt voor een euforie. Een gevoel gedragen door de fans en de gemeenschap en dit album.” Aan het album werkten onder andere Far East Movement en Wildstylez mee.

#36 Roxette: Good Karma
Met The 30 Biggest Hits (#95 in 2015), sloot het Zweedse duo Roxette een periode af, maar startte ook een nieuwe op. Het album werd uitgebracht ter gelegenheid van het 30-jarig bestaan, dat gevierd werd met ‘30th Anniversary Tour’.
De wereldtournee had Per Gessle en Marie Frederiksson op 27 mei naar de Heineken Music Hall in Amsterdam moeten brengen. De gezondheid van Marie, die in 2002 bijna ten onderging aan een hersentumor, liet verder optreden echter niet toe, waarop de tour werd afgebroken.

Marie verklaarde daarop: “Ik ben vooral trots en dankbaar dat ik na mijn ziekte Roxette nog enkele keren rond de wereld heb mogen brengen.” Aanstaande donderdag, 16 juini, verschijnt het boek ‘RoXXXette On The Road’, een weergave van de wereldtournee in 300 foto’s van optredens in Europa, Zuid Afrika en Australië gemaakt door Anders Roos, gelardeerd met anekdotes en terugblikken door Per Gessle.

Good Karma is het tiende studioalbum van Roxette. Alle elf nummers zijn geschreven door Per al dan niet met anderen.

#51 the Kills: Ace & Ice
De stijgende lijn die in de albumnoteringen zat van the Kills, #96-#68-#38, wordt met Ace & Ice weer te niet gedaan, want hun vijfde album komt binnen op de 51e plaats. the Kills bestaan uit de Amerikaanse zangeres Alison Mosshart en de Britse gitarist Jamie Hince.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten