zondag 12 juni 2016

Elvis Crespo maakt cross-over naar dancemuziek

#59 Deorro feat. Elvis Crespo: Bailar

Kreeg de Amerikaanse producer Deorro op ‘Five More Hours’ (#34 in 2015) nog hulp van Chris Brown, op ‘Bailar’ is het Elvis Crespo die hem bijstaat. Volgens Deorro (= Erick Orrosquieta, Los Angeles, 29 augustus 1991), is Crespo de koning van de Merengue. Deooro zijn hele familie groeide op met deze muziek en hij is dan ook zeer vereerd om met Crespo samen te werken.

Door deze samenwerking maakt Crespo een cross-over naar de dancemuziek en boort daarmee een nieuw publiek aan. Zelf heeft hij het idee, dat door deze samenwerking, zijn eigen muziek opnieuw is uitgevonden, een ‘update’ heeft gekregen.

Elvis Crespo Diaz, vernoemd naar rock ’n rollzanger Elvis Presley, is geboren in New York City op 30 juli 1971. Op jonge leeftijd verkaste de familie naar Guaynabo in Puerto Rico. In 1988 keerde Crespo terug naar de V.S. en ontwikkelde zijn muzikale talenten met de Latin artiesten van dat moment, Willie Berrios, Leny Peréz en Toño Rosario.
In 1994 sloot Crespo zich aan bij Grupo Mania, een groep dat de merengue beoefende. Na drie jaar stapte Crespo uit de groep en startte een solocarrière. Voor zijn album Suavemente kreeg hij het jaar daarop een Latin Grammy Award in de categorie ‘Tropical Latin Album of the Year’.

covers

De single ‘Suavemente’, een klassieker in Latinland, werd nooit een hit in ons land. Dat wil zeggen in zijn eigen versie, want twee coverversies scoorden wel in de Single Top 100. De eerste was van het Duitse Scooter (#18 in 2005), de andere van Danio Crespo (#75 in 2009). Geen familie van Elvis Crespo, maar de artiestennaam van Daniël Hoekstra uit Hem in West-Friesland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten