zondag 14 juli 2019

Hitflits: instores helpen Jannes aan zevende #1-album

Van streams hoeft Jannes Wolters het niet te hebben. Maar gelukkig zijn daar nog de instores, signeersessie waarbij fans het album van hun artiest kunnen kopen. Daar kunnen zelfs de streams van een rapper als Dopebwoy niet tegen op. Zijn album Forever Lit (deluxe edition) zakt naar de tweede plaats, en verkoopt ruim de helft minder dan Liever Bij Jou, het negentiende studioalbum van Jannes. Het levert de populaire volkszanger zijn zevende #1-album op. Zijn eerste was Als Het Zonnetje Schijnt (in 2005), zijn voorlaatste #1-notering Wij Vieren Het Leven (in 2013).

jubileum

Jannes Wolters (Emmen, 26 juni 1973) bracht in 1999 zijn eerste single ‘Ben Jij Bij Me’ uit dat een piratenhit werd en hem de bijnaam ‘Koning van de piraten’ opleverde. Dus eigenlijk zit Jannes dit jaar 20 jaar in het vak. Toch wordt dat niet gevierd, omdat Jannes zijn landelijke doorbraak met ‘Ga Maar Weg’ (#50 in 2002), ziet als de echte start van zijn carrière. Dus over drie jaar is het wel weer tijd voor een feestje. Na het Gelredome in 2017 (15-jarig jubileum), 2021 in de Ziggo Dome?
Het succes dankt Jannes voor een groot deel aan Emile Hartkamp en Norus Padidar, die al jaren liedjes voor hem schrijven en dus ook de voor het album Liever Bij Jou, een titel die op z’n fans slaat. Fans die afgelopen zondag in grote getale aanwezig waren bij de albumpresentatie in de Bonte Wever en bij de signeersessie donderdagavond bij de MediaMarkt in Apeldoorn.

Zondagmiddag doet Jannes CD Hal in Ruinen aan voor een sessie. Dat zal echter niet voldoende zijn om ook volgende week de eerste plaats te behouden. Dan is het de beurt aan het No 6 Collaborations Project van Ed Sheeran, dat het qua streams goed doet, maar ook fysiek te koop is. Fastlife van Lijpe, dat alleen digitaal verkrijgbaar is, zal het niet redden.

ALBUM TOP 5

1. EW  Jannes: Liever Bij Jou
2. (1)   Dopebwoy: Forever Lit (deluxe edition) (op ruim 51%)
3. (2)   Billie Eilish: When We All Fall Asleep, Where Do We Go?
4. (5)   Frenna: Francis
5. (4)   Rammstein: Rammstein

‘Let’s Rock’ van the Black Keys, zakt in de tweede week van de derde naar de 17e plaats, maar blijft wel de bovenste beste in de Vinyl 33.

Twaalf jaar geleden scoorden Armin van Buuren en Benno de Goeij hun eerste hit met ‘This World Is Matching Me’ als Armin van Buuren vs Rank 1 feat. Kush (#19 in 2007). De Goeij vormde samen met Piet Bervoets de trancegroep Rank 1.
De voorlaatste samenwerking tussen van Buuren en de Goeij, was het nummer ‘Hoe Het Danst’ van Marco Borsato, Davina Michelle én Armin van Buuren, deze week op de tweede plaats. En deze week scoren van Buuren en de Goeij met het muziekproject Gaia en het album Moons Of Jupiter op de 27e plaats.

Over naar de andere nieuwe noteringen van deze week.
#14 Dreamville & J. Co: Revenge Of The Dreamers III
#30 Machine Gun Kelly: Hotel Diablo
#38 Jaden: Erys (vorige album Syre, #63 in 2017, werd uitgebracht als Jaden Smith)
#73 Marshmello: Joytime III
#80 Rambo: Goud (Rapper uit Alkmaar)
#81 Lauren Daigle: Look Up Child (derde album van de Amerikaanse Lauren Ashley Daigle, vooral bekend als zangeres van christelijke liedjes. Met dit album maakt ze een oversteek naar de pophoek. Met ‘You Say’ komt ze deze week binnen op de 89e plaats)

SINGLE TOP 5

1. (1)   Shawn Mendes & Camila Cabello: Señorita (derde week op #1)
2. (6)   Marco Borsato, Armin van Buuren & Davina Michelle: Hoe Het Danst (op 31%)
3. (4)   Ed Sheeran & Justin Bieber: I Don’t Care
4. (5)   Lil Nas X: Old Town Road / remix feat. Billy Ray Cyrus
5. (7)   Boef feat. Dopebwoy: Guap

Geven we tot slot een overzicht van de nieuwe noteringen van deze week:
#16 Post Malone feat. Young Thug: Goodbyes
#54 Jack x 3Robi: Cheeba
#73 Dimitri Vegas & Like Mike, David Guetta & Daddy Yankee feat. Afro Bros & Natti Natasha: Instagram
#75 Ed Sheeran feat. Yebba: Best Part Of Me
#81 Djezja: Vol
#89 Lauren Daigle: You Say
#90 Latifah: Bula Bai
#95 OneRepublic: Rescue Me
#97 Y2K & bbno$: Lalala
#98 Lil Tecca: Ransom

2 opmerkingen:

  1. Is Y2K op nummer 97 dezelfde als van de hit Dum da dum uit 2007?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. @anoniem: er zijn wel overeenkomsten, maar om nou te zeggen dat het hetzelfde nummer is, nee.

    BeantwoordenVerwijderen