zondag 8 juli 2012

Cascada viert elk jaar de ‘Summer of love’

Cascada: Summer of love (81)

Dé ‘Summer of love’ is natuurlijk die van 1967 toen de flowerpower, met festivals en muziek van onder andere Scott McKenzie (‘San Francisco (be sure to wear some flowers in your hair)’, hoogtij vierde. Maar elke zomer ontstaan er weer nieuwe romances en in die zin is elke zomer een ‘Summer of love’. De vorige hit van Cascada heette ‘San Francisco’, dus misschien is het niet zo toevallig dat ze nu met ‘Summer of love’ komen.

Hoewel er al tientallen nummers gemaakt zijn met de titel ‘Summer of love’, is Cascada nog maar de derde act die er ook een hit mee scoort. De andere twee zijn: Mantronix met ‘Flower child (Summer of love)’ (#78 in 1991) en Lonyo met ‘Comme ci comme ca / Summer of love’ (#52 in 2000). Van de drie is Cascada dus eigenlijk de eerste act die de volledige titel ‘Summer of love’ gebruikt.

Mede verantwoordelijk daarvoor is onze eigen Tony Cornelissen, die het nummer samen schreef met Manuel Reuter en Yann Peifer (producers Cascada) en Andres Ballinas. Natalie Horner is de zangeres. Cornelissen schreef ook mee aan de vorige twee Cascada-hits: ‘Dangerous’ (#99 in 2010) en ‘San Francisco’ (#34 in 2011). Cornelissen (voormalig gitarist/zanger bij Kane en actief voor onder andere Di-rect), schrijft ook nummers met Falco Luneau en Sabrina Starke.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten