zondag 8 juli 2012

Eva Simons scoort tiende Nederlandse #1 in Britse hitparade

Will.i.am feat. Eva Simons: This is love (27)

Eigenlijk had het album ‘#Willpower’, het vierde soloalbum van Will.i.am, al eind vorig jaar in de (digitale) schappen moeten liggen. William James Adams Jr. (Los Angeles, 15 maart 1975) heeft het echter veel te druk met schrijven, opnemen en produceren van andere artiesten, want iedereen wil wel met hem samenwerken. En daardoor schiet zijn eigen album er een beetje bij in, maar ook het nieuwe album van zijn eigen band the Black eyed peas.

1200e #1

Onze eigen Eva Simons heeft daar profijt van, want samen met Will.i.am scoort ze internationaal met ‘This is love’. Van het nummer werden in de eerste week 102.320 stuks verkocht, niet bij ons, maar in het Verenigd Koninkrijk, en dat leverde de twee vorige week een #1-hit op. De 1200e in de Britse hitgeschiedenis; de eerste was ‘Here in my heart’ van Al Martino, op 14 november 1962. De eerste 600 deden er 35 jaar over, de tweede 600 werden al in 25 jaar bereikt! Zo dadelijk meer over Nederlands succes in de Britse hitlijst.

muzikale familie

Eva Simons (Amsterdam, 27 april 1984), komt uit een familie, waarin zowel haar opa als moeder in de muziek zaten. Haar opa was Johnny Meijer, de bekende accordeonspeler, haar moeder is Ingrid Simons, achtergrondzangeres op albums van onder andere Danny de Munk en Ruth Jacott. Daarnaast is zij de zangeres op ‘Rainbow in the sky’ van DJ Paul Elstak en op ‘No time 2 waste’, de eerste hit van T spoon. Als je in zo’n muzikale omgeving opgroeit, dan moet het wel raar lopen, dat je zelf ook niet in de muziek beland.

Dat overkwam Eva dus ook, ze zong reclamespotjes in, won met Raffish de talentenjacht Popstars the rivals, stapte uit de groep, ging verder met zingen en schrijven van nummers, ook voor anderen. In 2009 scoorde ze met ‘Silly boy’ haar eerste hit (#32) en een jaar later nam ze met Afrojack het nummer ‘Take over control’ op (#12).

toeval

De samenwerking met Will.i.am was zuiver toeval. Eva kende de franse dj David Guetta, met wie ze had samengewerkt. Hij nodigde haar uit voor een feestje tijdens de uitreiking van de Grammy Awards en daar liep ze Will.i.am tegen het lijf, die haar muziek bleek te kennen. Hij gaf aan met haar te willen samenwerken, maar vaak blijft het bij een intentie. Maar dan ken je Will.i.am nog niet, want kort daarna nodigde hij Eva in zijn studio uit. Hij liet haar een beat + rap horen die hij had gemaakt en wilde dat Eva daar nog iets aan toevoegde. Eva ging er mee aan de slag, wat bij hem in de smaak viel, waarna het nummer snel af was.

10x Britse #1

Bovenaan de Britse hitparade staan, dat kunnen maar weinig Nederlanders Eva Simons nazeggen. Om precies te zijn negen stuks! Eva is met ‘This is love’ de tiende in de rij. Hier volgen alle #1-hits, door Nederlanders uitgevoerd en/of geproduceerd, in de Britse hitparade:

1977: Pussycat: Mississippi
1986: Falco: Rock me Amadeus – nummer is mede geschreven door Bolland & Bolland
1993: 2 Unlimited: No limit
1994: Doop: Doop
1999: Vengaboys: Boom,boom, boom, boom!!
1999: Vengaboys: We’re going to Ibiza
2002: Elvis vs JXL: A little less conversation
2002: DJ Sammy and Yanou featuring Do: Heaven
2008: Basshunter featuring DJ Mental Theo’s Bazzheadz: Now you’re gone
2012: Will.i.am feat. Eva Simons: This is love
Overigens deze week is Eva haar eerste plaats al weer kwijt: ‘This is love’ zakt naar de derde plaats. De nieuwe #1 in de Britse singlelijst is ‘Payphone’ van Maroon 5 feat. Wiz Khalifa, die daar twee weken geleden ook al stonden. Eva gooide hen vorige week van de eerste plaats, nu is het andersom.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten