dinsdag 5 augustus 2008

Angelo kiest weer andere naam

Angesz: Tequila boom boom (57)

Drie jaar geleden noemde Angelo van Gasten (Roosendaal, 30 oktober 1984), zich Angezz, dus met twee keer een z, in plaats van nu Angesz, met sz. Hij scoorde onder die naam twee hits: ‘Bonita’ (#6) en ‘Nada cambiara’ (#23), beide in 2005 en beide covers. Ook ‘Tequila boom boom’, binnen op #57, is geen eigen nummer. Maar van de groep Sottotitoli van componist/zanger Antonio Da Costa Pellicoro. Bij het nummer hoort een dansje.

Angelo zijn moeder is half-Pools en zijn vader komt uit Nederland en was eigenaar van een keten van visserijbedrijven. Hoewel Angelo meehielp in het bedrijf, lag zijn hart toch ergens anders, bij de muziek. Op zijn tiende wist Angelo dan ook zeker dat hij zanger wilde worden. In zijn vrije tijd luisterde hij voornamelijk naar Spaanstalige artiesten als Julio en Enrique Igelsias, Ricky Martin en Marc Anthony. Op zijn twaalfde nam hij zangles. Zijn vader zag de passie van zijn zoon voor de muziek en besloot hem volledig te ondersteunen, en verkocht zijn vissersbedrijf.

Sinds zijn achttiende treedt Angelo op voor toeristen in Spanje. Tijdens één van die optredens op Mallorca zong hij ‘Hero’ van Enrique Iglesias, dat werd opgemerkt door Sandra van der Valk van de gelijknamige hotelketen. Via haar werd contact gelegd met mensen uit de muziekindustrie, die hem een platencontract aanboden. Als artiestennaam werd gekozen voor Angezz. “Dat klinkt Italiaans, is een naam met pit en echt van deze tijd”, was destijds de motivatie. We vragen ons dan ook af waarom hij zich nu Angesz laat noemen. Heeft die naam nog meer pit in zich heeft en is deze nog meer van deze tijd?

De tweede track op ‘Tequila boom boom’ is het nummer ‘Bonita’. Inderdaad de grootste hit voor Angezz.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten