dinsdag 5 augustus 2008

Pussycat dolls gaan met z’n vijven verder

Pussycat dolls: When I grow up (32) *** hoogste eersteweeks ***

Toen in 2005 de oude Pussycat dolls (voornamelijk een dansgroep) werd ingeruild voor de nieuwe Pussycat dolls (een zanggroep), kwam het grote succes. Vijf top 10-noteringen, waarvan drie top 2-noteringen op een rij: ‘Don’t cha cha’ feat. Busta Rhymes, ‘Stickwitu’ en ‘Beep’ feat. Will.i.am. Met ‘Wait a minute’ ging het wat minder, want het nummer kwam niet verder dan #17. Maar wat wil je ook, het was de zesde single van het album ‘PCD’, waarvan wereldwijd meer dan 6 miljoen stuks zijn verkocht.

Vervolgens gingen de zes dames op zoek naar een zevende lid. Daar werd vorig jaar zelfs een achtdelige serie aangewijd: ‘Pussycat dolls present: The search for the next doll’. Als winnaar rolde de 19-jarige Asia Nitollano uit de bus. Maar al in juli 2007, drie maanden na de zoektocht, gaf ze te kennen een solocarrière na te streven. Asia heeft echter nooit opgetreden met de overige (zes) Pussycat dolls, met uitzondering van de finale van de zoektocht. Dus haar vertrek had geen gevolgen voor de groep. Dat werd anders op 8 maart 2008, toen Carmit Bachar, Pussycat doll van het eerste uur (=1995), ook te kennen gaf een solocarrière te willen opstarten. Daarop werd de groep ingekort tot 5 leden. Van Carmit verschijnt volgend jaar een album.

toch een zoektocht?

Ondanks dat de zoektocht geen blijvend resultaat opleverde, heeft de serie toch een vervolg gekregen. Alleen nu draait het niet meer om de toekomst van de groep, maar om een talentenjacht die een nieuwe meidengroep moet opleveren. De titel van de serie luidt dan ook: ‘Pussycat dolls present: Girlicious’. Aanvankelijk draaide het om een groep van 3 meiden, maar uiteindelijk bestaat Girlicious uit 4 meiden. Van de Pussycat dolls zelf verschijnt op 12 september 2008 het tweede album ‘To those who wait’, opnieuw geproduceerd door Timbaland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten